gov.me

Ministar bez portfelja Adrijan Vuksanović sastao se danas sa ambasadorkom Turske u Crnoj Gori Songul Ozan. Sagovornici su zajednički ocijenili da dvije države imaju tradicionalno dobre i prijateljske odnose i iskazali spremnost i otvorenost za jačanjem i intenziviranjem odnosa.

„Pratim vase aktivnosti, vrlo ste dinamični i mogu slobodno reći, da sa punim dignitetom predstavljate svoju zemlju. Hvala vam što te izrazili želju da se sretnemo, meni to znači i kao političaru i kao građaninu Crne Gore ”, kazao je ministar Vuksanović.

Ministar bez portfelja, Adrijan Vuksanović, sastao se danas sa ambasadorom Bosne i Hercegovine Branimirom Jukićem, istakavši da je riječ o prvom sastanku sa ministarske pozicije te da mu je drago da je to učinio sa predstavnikom zemlje sa kojom je Crna Gora imala i njegovala uvijek najbolje odnose.

Vlada Crne Gore je u četvrtak, 24. septembra 2020.godine, bez održavanja sjednice, a na osnovu pribavljene suglasnosti većine članova Vlade, dala suglasnost na odluke o zastavi, notnom zapisu himne i utvrđivanja Dana nacionalnog praznika pripadnika albanskog, hrvatskog i romskog naroda u Crnoj Gori.

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković otvorio je sinoć u Budvi Igre malih zemalja Evrope – najveću sportsku manifestaciju organizovanu u našoj zemlji rekavši da su različitosti Evrope – od njenog sjevera do juga – danas okupljene u Crnoj Gori te da uz olimpijski moto „jedinstvo u različitosti“ to predstavlja bogatstvo kakvo tradicionalno baštini i naša zemlja.

Četvrtak, 11. travnja 2019.

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković sastao se danas u Dubrovniku sa predsjednikom Vlade Republike Hrvatske Andrejom Plenkovićem i razgovarao o bilateralnim odnosima i unapređenju ekonomske saradnje.

„Razgovarali smo kako da bilateralne odnose dalje unaprijedimo, da održimo visok nivo političkog dijaloga ali da u cijelom kontekstu regiona unaprijedimo i našu ekonomsku saradnju”, kazao je premijer Marković koji učestvuje na Osmom samitu šefova vlada Centralne i Istočne Evrope i NR Kine koji se danas i sjutra održava u Dubrovniku.

Europska unija je prepoznala dosadašnju uspješnu suradnju Crne Gore, Hrvatske i Bosne i Hercegovine i kroz program vrijedan 67,2 milijuna eura osigurala okvir za nove projekte u sklopu politike europske teritorijalne suradnje, poručeno je na ovogodišnjoj proslavi Dana europske suradnje u Bijeloj.

Ministar kulture Aleksandar Bogdanović govorio je sinoć u Biljardi na otvaranju umjetničko-modnog projekta “Eros, krv i svetost”, čiji su autori Dimitrije Popović i Anastazija Miranović.

Predsjednici tri skupštinska odbora sudjelovali su na XXVIII. Ekonomskom forumu kako bi razmijenili mišljenje o europskoj perspektivi Zapadnog Balkana, aktualnim izazovima s kojima se suočava EU, poput migrantske krize, ali i utjecaju turizma na privredu i ekonomiju država.

Ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović sastao se jučer  s veleposlanikom  Hrvatske u Crnoj Gori Veselkom Grubišićem.

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković sastao se na konferenciji „Europa Forum Wachau“ u Austriji sa predsjednikom Vlade Republike Hrvatske Andrejom Plenkovićem.

Na sastanku je bilo riječi prvenstveno o crnogorskom integracionom procesu odnosno o dinamici naše evropske agende.

Stranice

Subscribe to RSS - gov.me