rujna 2024

"Caritas-ova Narodna kuhinja - Tivat" sjutra, 19.9.2024.godine, proslavlja pola godine rada.U to ime organizovaćemo skromno druženje sa cijenjenim donatorima, bez kojih bi ovo bila samo ideja. Proslava će biti skromna, s početkom u 10h, na adresi Pakovo br.3 Tivat, ispred same narodne kuhinje. Ne smijemo zaboraviti ni društveno odgovorne pojedince koji nam pružaju veliku podršku i bodre naše zalaganje za pomoć najugroženijim kategorijama lica.

Hrvatska građanska inicijativa u ponedjeljak, 16. rujna posjetila je Muo, Prčanj i Stoliv.

Upoznali smo građane Mua, Prčnja i Stoliva s vrijednostima, ciljevima i idejama za koje ćemo se zalagati u novom sazivu Skupštine Općine Kotor.

Filo Biskupović, član Središnjeg odbora HGI-ja, obratio se građanima Mua i rekao da će se HGI u novom sazivu zalagati za izgradnju šetnice na Mulu, za završetak puta do crkve sv. Kuzme i Damjana i najvažnije rekonstrukciju puta kroz Muo.

Ljiljana Velić, članica Predsjedništva HGI-ja, obratila se prisutnima u Prčanju.

Epidaurus Cavtat Festival, protekle nedjelje, priredio je emotivnu i sjetnu večer u čast velikog akademika, pjesnika i umjetnika, Luka Paljetka. U predivnom ambijentu Kuće Bukovac, potom đardina Kneževog dvora, brojni okupljeni prisjetili su se života i djela ovog izuzetnog čovjeka, kojeg su svi koji su ga poznavali doživjeli kao uistinu renesansnog čovjeka.

Veče dalmatinske pjesme, u organizaciji Mjesne zajednice Škaljari, održano je sinoć ispred tamošnjeg Doma kulture.

Kako su kazali organizatori, ova manifestacija ne predstavlja samo muzički događaj, već i podsjećanje na naše korjene, na pjesme koje su nastajale uz more, kamen i buru, te koje nose duh zajedništva i autentičnosti.

Pjesnička zbirka "Vrati joj lambadu" (NKC, 2024.), Marije Petranović Šerifović održava se ovoga četvrtak, 19. 9. u Tivtu. Predstavljanje će se održati u Ju Muzej i Galerija Tivat u 20 sati.
Kroz snažnu i eruptivnu ispovjednu liriku, koju je Marija Petranović Šerifović napisala vodeći život na relaciji Irska-Hrvatska-Srbija, odnosno Vojvodina, uvaženu publiku će, pored autorice, voditi moderatorica Ana Vuksanović, dok će stihove čitati dramska umjetnica Jelena Simić.


Tehničku podršku u realizaciji ove promocije osigurava JU Muzej i Galerija Tivat.

Ponedjeljak, 16. rujna 2024.

Turistička organizacija Općine Tivat objavljuje Javni poziv za učešće u postupku raspodjele sredstava za odabir projekata valorizacije kulturne baštine, koji se odnose na arheološka istraživanja, konzervatorske i restauratorske radove, rekonstrukciju i promociju kulturnih dobara na teritoriju Općine Tivat.

Predmet Javnog poziva je dodjela financijskih sredstava koje će izdvojiti Turistička organizacija Općine Tivat za pokrivanje dijela troškova, odnosno financiranje projekata valorizacije kulturne baštine. Ukupna opredijeljena sredstva iznose 64.067,34 EUR.

Emitirano: 
Nedjelja, 15. rujna 2024.

Termine.

Ponedjeljak, 16. rujna 2024.

Termine.

S radošću sam primio vijest o imenovanju novog kotorskog biskupa fra Mladena Vukšića.
Franjevački red stoljećima brine o hrvatskom puku, posebno na autohtonim prostorima kao što je Boka kotorska, Zaljev hrvatskih svetaca.
Kotorska biskupija dobila je prvog među jednakima, a katolički puk i Hrvati Crne Gore svoga biskupa.
Emitirano: 
Nedjelja, 15. rujna 2024.

Transnacionalizam.

Stranice