Prijam Mirjane Martinović kod gradonačelnička Kotora

Time to read
1 minute
Read so far

Petak, 12. prosinca 2014. - 12:54
Autor: 

U organizaciji Sekretarijata za kulturu, sport i društvene djelatnosti Općine Kotor danas je održan prijam sportašice  Mirjane Martinović kod predsjednika Općine Kotor, dr. Aleksandra Stjepčevića.

Mirjana Martinović je kao reprezentativka Crne Gore u džiu-džicu, na nedavno održanom Svjetskom prvenstvu u Parizu, osvojila brončanu medalju.

„Stvarno mi je čast da u našem gradu imamo tako vrhunskog sportistu, pogotovo damu. U Crnoj Gori je možda zbog specifičnosti i ekonomske situacije zapostavljena ta populacija. Vi ste jedan od dokaza da entuzijazam može da i u ovakvim uslovima, a upoznat sam u kakvim ste sve  uslovima trenirali i kako sad trenirate, da se dođe do svjetskih rezultata“, izjavio je gradonačelnik Kotora, Aleksandar Stjepčević.

„Ova bronza je za mene zlatnog sjaja. Džiu-džica je takav sport da je zapravo sačinjen iz tri sporta, i kad me pitaju koji je najbolji sport, po meni nema najboljeg sporta; morate biti kompletni i kompaktni u svemu ako želite u nečemu da uspijete, kako na polju sporta, tako i u politici, kulturi… Samo moraš da radiš ono što želiš i rezultat neće izostati“, rekla je tridesetdvogodišnja Mirjana Martinović, koja se sportom bavi od svoje šeste godine.

Zahvaljujući pomoći Općine Kotor i općinskoj Komisiji za sport, ova mlada sportašica je otputovala u Pariz te Crnu Goru i Kotor učinila ponosnim, osvojivši brončanu medalju.

„2005. sam imala prvi nastup u ovom sportu, gdje sam u Poljskoj uzela bronzanu medalju. 2008. prva sam donijela zlato u suverenu Crnu Goru, što za mene predstavlja najveću čast. Iste te godine sam izabrana za najboljeg sportistu Crne Gore, od strane građana i to je za mene najveće priznanje u mom životu, jer gdje god da ste, u svijetu ili Evropi, bilo gdje na zemaljskoj kugli šampion svijeta, ako niste u svojoj državi, tu treba da se dokažete mnogo više da bi se to priznalo“, naglasila je Martinović.

Gradonačelnik Općine uručio je Mirjani prigodni dar.