Samo pobjeda vodi u osminu finala SP-a

Time to read
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 23. lipnja 2014. - 12:35
Autor: 

Može li hrvatska nogometna reprezentacija nakon 16 godina i Svjetskog prvenstva u Francuskoj ponovno proći skupinu? U trećem, odlučujućem susretu skupine A na SP-u u Brazilu Vatreni će odmjeriti snage s reprezentacijom Meksika.

Prijenos dvoboja pratite na Drugom programu HTV-a i HR-a te na našem portalu od 22 sata. Emisija Brazuca je u 21 sat na HTV-u 2. U isto vrijeme počinje i drugi dvoboj iste skupine između Brazila i Kameruna. Snimka je iza 1 sat u noći.

Izabranicima Nike Kovača jedino pobjeda u Recifeu donosi osminu finala, a Meksikancima je za prolazak dovoljan i bod. Imamo vrlo jakog protivnika, ali mislim da je i moja ekipa kroz prve dvije utakmice postajala sve bolja i bolja i nadam se da ćemo dodatno podići razinu naše igre, rekao je Kovač na posljednjoj konferenciji za novinare uoči odlučujućeg dvoboja.

Nakon poraza od domaćina Brazila 1:3 na otvaranju SP-a, Hrvatska je u drugome kolu nadigrala Kamerun 4:0 u srcu Amazonije i napunila se samopouzdanjem. Dolazimo ovdje uživati, a kad uživamo igramo dobro. Nadam se da ćemo sutra uživati. Mi smo realisti, ali možemo biti optimisti. Kad vidite gdje igraju moji momci, u kojim klubovima, ako ne mogu sad biti optimističan, kad da budem?, dodao je Kovač.

Imamo priliku otići korak dalje. Ova momčad to može, ima kvalitetu i zaslužila je napraviti taj iskorak. Sve je na nama, trebamo odigrati što bolje i vjerujem u pozitivan ishod, rekao je Luka Modrić.

Meksički izbornik Miguel Herrera istinski je vođa reprezentacije. U šest mjeseci pretvorio je Meksiko iz gubitnika u momčad koja želi osvojiti SP.

U prvom su susretu pobijedili Kamerun 1:0, a rezultat je mogao biti i uvjerljiviji da kolumbijski sudac Roldan u prvom dijelu Meksikancima nije poništio dva potpuno ispravna pogotka. Protiv Brazila odigrali su 0:0. Junak dvoboja bio je meksički vratar Guillermo Ochoa koji je obranio četiri velike prilike Brazilcima.