Triatlon natjecanje Ocean Lava uspješno završeno proteklog vikenda

Time to read
1 minute
Read so far

Četvrtak, 07. srpnja 2016. - 9:06
Autor: 

Proteklog vikenda u Kotoru je održano prvo triatlon natjecanje  u sportskoj povijesti  Crne Gore u polu distanci.

Triatlonci su plivali 1.9km, vozili bicikl 90km i trčali 20km u jedinstvenom ambijentu grada Kotora i Boke kotorske. Start trke je bio s gradske plaže i nakon 2 kruga plivanja po 950m triatlonci su plivački dio trke završili u Parku Slobode. Slijedio je biciklistički segment, koji se vozio od Kotora do Kamenara, gdje su se vozila 2 kruga na potezu Kamenari- Perast, i povratak je ponovno bio u Parku Slobode. Kako je saobraćaj na djelu magistrale Perast- Kamenari bio zatvoren, natjecatelji su u potpunosti mogli uživati u prelijepom ambijentu koji čine more i planine. Trčanje se odvijalo na donjem putu u Dobroti, a natjecatelje  je bodrio veliki broj stanovnika.

Triatlon natjecanje  je dio Ocean Lava serije trka, koje se organiziraju u 8 država Europe, a ovo je prvi put da se trka ovog renomea organizira u ovoj  regiji. Organizator trke TK Multisport Akademija Mayer i Triatlon Savez Crne Gore pod pokroviteljstvom Općine  Kotor i TO Kotor.

Na startu trke se pojavilo 44 natjecateljau pojedinačnoj i tri štafete s po tri natjecatelja  u ekipnoj konkurenciji, iz 10 država Europe i na najbolji mogući način su pokazali potencijal ove trke.

Prvi pobjednik trke postao je Andrej Vištica iz Hrvatske u vremenu 3:50:58h  ispred Petra Vabrouseka iz Češke i svog zemljaka Dalibora Vujevića. Kod žena, prva je kroz cilj prošla Maja Bonačić iz Hrvatske, ispred Anete Arifi iz Srbije i domaće natjecateljke Lidije Vukić.

Prvi šampion Crne Gore u ovoj discipline postao je Dušan Milošević iz TK X Herceg Novi i Dragan Jovanović iz TK Kotor. Lidija Vukić, članica TK X Herceg Novi postala je državna šampionka u polu distanci.

Za uspješno organiziranje ovakve trke bio je potreban angažman velikog broja volontera, a Kotorani su još jednom pokazali da su izvrsni domaćini i da imaju sluha za novitete na našim prostorima.

Svi natjecatelji  su suglasni da ova trka ima svijetlu budućnost i da je samo potrebno održati ovu  kvalitetu organizacije.