Treće mjesto za Crnu Goru

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 21. kolovoza 2018. - 9:16
Autor: 

Boćarska reprezentacija Crne Gore je sudjelovala prošlog vikenda na Petoboju nacija "Alphonse Lagier Bruno - Aleksandar Anzur" koji je ove godine održan u Pazinu, Hrvatska.

Ovaj kvalitetan turnir na kojem pored naše reprezentacije sudjeluju još i Slovenija, Hrvatska, Srbija i Bosna i Hercegovina, održava se svake godine  krajem kolovoza, i služi kao dobra priprema ovih reprezentacija za svjetska ili europska prvenstva koja ih očekuju u rujnu.

Svake godine je druga država domaćin ovog turnira, a prošle godine se igralo i kod nas u Tivtu.

Naši igrači su u jakoj konkurenciji zauzeli treće mjesto, pobjedama protiv reprezentacija Srbije i Bosne i Hercegovine, a izgubili su od svjetskih velesila u ovom sportu, Slovenije i Hrvatske. U generalnom poretku Hrvati su bili prvi, Slovenci drugi, naši treći, Srbi četvrti a Bosanci peti.

Boje naše države su branili Frano Petković, Marko Luković, Tomislav Ranković i Rade Zec, predvođeni selektorom Dejanom Stjepčevićem, a vođe izaslanstva su bili Dejan Maslovar i Ilija Janović.

"Ovaj turnir je iskorišćen i za održavanje sastanka predsjednika nacionalnih saveza koji su učestvovali na ovom turniru, sa predstavnicima svjetske i evropske boćarske federacije, na kojem su donijeti zaključci za unapređenje bućanja na ovim prostorima."- saopštili su nam iz Crnogorskog boćarskog saveza.