Potpora crnogorskom jedriličarskom olimpijcu Milivoju Dukiću

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 08. srpnja 2016. - 9:13
Autor: 

U cilju što veće međunarodne PR potpore  lokalnim talentima, Jahting klub Porta Montenegra otpočeo je suradnju s jedriličarom Milivojem Dukićem iz JK Jugole Grakalić, crnogorskim predstavnikom na Olimpijskim igrama 2016. za   Rio.

Partnerstvo podrazumijeva potporu  PMYC-a prema mladom jedriličaru, od PR i financijske potpore pri realizaciji programa priprema za Olimpijske igre i dalji nastavak njegove karijere, do organizacije zajedničkih sesija jedrenja za klijente Kluba, koje će voditi crnogorski olimpijac. Tijekom ljetnih dana, svakog četvrtka na PMYC bazenu bit će organiziran Golden hour – svi ljubitelji plivanja i koktela će od 19 do 21h uživati na bazenskom kompleksu i biti u prilici da doniraju sredstva za potporu mladom olimpijcu. Prihodi sa svakog Golden hour-a će biti usmjerena na potporu Dukićevim jedriličarskim programima.

„PMYC podržava mlade lokalne jedriličare – osim saradnje sa JK Delfin, želimo da širimo jedriličarsku mrežu, a JK Jugole Grakalić je najbolji bokeški tim za to. Inostranoj nautičkoj i jedriličarskoj klijenteli biće zadovoljstvo da sarađuje sa mladim profesionalcima u ovom sportu“, istakao je generalni menadžer PMYC-a, Billy Canellas.

Dukić je prvi sportista iz naše zemlje koji je došao do vize za Rio– i to prošle godine na Svjetskom prvenstvu u  kanadskom Kingstonu, u klasi laser standard. Dukić je poslije tri dana kvalifikacija osvojio 37. poziciju među 159 najboljih svjetskih jedriličara. On je i prije četiri godine bio sudionik Olimpijskih igara u Londonu.

Sjajni plasmani bili su samo „vjetar u jedra“ Dukiću za pripremu za Olimpijske igre.