Otvoreno prvenstvo CG: Sve medalje ostale u regiji

Time to read
1 minute
Read so far

Nedjelja, 06. lipnja 2021. - 19:54
Autor: 

Završeno je Otvoreno prvenstvo Crne Gore u jedrenju u klasi ILCA,  koje je održano u Luštici Bay, u organizaciji Jedriličarskoga klub Delfin i Crnogorskog jedriličarskoga saveza uz podršku Općine Tivat i Luštice Bay.

Prvenstvo je trajalo od 4. do 6. 6. Pored natjecatelja iz Crne Gore, sudjelovanje su uzeli i jedriličari iz Hrvatske, Srbije, Austrije, Francuske, Italije, Poljske i Švicarske, koji su natjecanje  iskoristili kao svojevrstan test za Europsko prvenstvo u olimpijskoj klasi ILCA za jedriličare do 21 godine, koje će biti organizirano  od 9. do 16.6. na istom regatnom polju u istom domaćinstvu i organizaciji.

 „Veliki broj jedriličara u klasama Laser – ILCA 7, ILCA 6, ILCA 4, po maestralu jačine od 10 do 14 čvorova, odjedrili su  dvije regate. Drugog dana, vrijeme, tačnije rečeno vjetar nije bio naklonjen jedriličarima i organizatorima, ali je i pored toga uspješno odjedrena jedna regata, po vjetru jačine od četiri od šest čvorova. Treći dan takmičenja nije bio u skladu sa očekivanjima takmičara, jer vjetra nije bilo, pa su rezultati poslije dva više nego uzbudljiva dana nadmetanja, ostali i zvanični rezultati Otvorenog prvenstva Crne Gore. Ono što može da raduje sve ljubitelje jedrenja u Crnoj Gori i regiona je činjenica da su mladi jedriličari i jedriličarke pokazali ogroman potencijal, veliku perspektivu, a sve medalje su kada je open deo takmičenja u pitanju, ostale u regionu. Najboljim jedriličarima nagrade su uručili Maša Radulović, menadžerka korporativnih komunikacija i CSR Luštica Bay i Dejan Deković, supervizor Marine Luštica Bay“ – stoji u priopćenju.

 

I,  evo osvajača postolja u Prvenstva Crne Gore i osvajača u Open konkurenciji.

 

ILCA 7 prvenstvo Crne Gore

1.  Ilija Marković , JK Delfin Tivat

2. Milivoj Dukić, JK Jugole Grakalić Herceg Novi

3. Stefan Anđelić, JK Delfin Tivat

 

ILCA 6 prvenstvo Crne Gore

1. Nikola Golubović, JK Delfin Tivat

2. Robert Moris, JK Jugoke Grakalić Herceg Novi

3. Jana Jakšić , JK Jugole Grakalić Herceg Novi

 

ILCA 4 prvenstvo Crne Gore

1. Pavle Musić, JK Delfin Tivat

2. Andrija Marković, JK Delfin Tivat

3. Petar Klakor, JK Delfin Tivat

 

ILCA 4 prvenstvo Crne Gore jedriličarke

1. Romina Racković, JK Lahor Kotor

2. Nina Strahinja, JK Lahor Kotor

3. Helena Dabetić, JK Lahor Kotor

 

ILCA 7 Open

1. Dominik Perković, JK Labud Split

2. Ilija Marković, JK Delfin Tivat

3. Milivoj Dukić, JK Jugole Grakalić Herceg Novi

 

ILCA 6 Open

1. Nikola Golubović, JK Delfin Tivat

2. Ana Jovanović, AJK Beograd

3. Robert Moris, JK Jugole Grakalić Herceg Novi

 

ILCA 4 Open

1. Jere Bakotić, JK Split

2. Pavle Musić, JK Delfin Tivat

3.Andrija Marković, JK Delfin Tivat

 

ILCA 4 Open jedriličarke

1. Romina Racković, JK Lahor Kotor

2. Nora Gotovac, JK Split

3. Aurora Palko, JK Split

 

Domaćini i organizatori nastavljaju punim jedrima naprijed.  Slijedi prvenstvo Europe u olimpijskoj klasi ILCA za jedriličare do 21 godine, na kojem će ugled regije braniti natjecatelji iz Crne Gore, Srbije, Hrvatske, u  konkurenciji ukupno 29 zemalja. Konkurencija će biti izuzetno jaka, slijedi spektakl na moru na regatnom polju u zaljevu Trašte i velike borbe od 9. do 16.6., kao i nada, da će neko od jedriličara iz regije uspjeti da se izbori za mjesto i na Europskom pobjedničkom postolju.