Održana Javna rasprava o Nacrtu programa razvoja sporta općine Tivat

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 17. prosinca 2015. - 12:37
Autor: 

U Multimedijalnoj dvorani Općine Tivat jučer je održana Centralna javna rasprava o Nacrtu programa razvoja sporta općine Tivat za razdoblje od 2015. do 2020. godine.

Radnu grupu koja je radila na tom projekta činili su: Zoran Petranović, Siniša Kusovac, Vasilije Zejak, Veljko Botica, Dejan Sekulić, Boris Pean, Zoran Stanković i Radovan Novaković.

Koordinatorica Radne grupe Dubravka Nikčević je rekla: „Ova radna grupa je imala zadatak da, u skladu sa Zakonom o sportu i u skladu sa Nacionalnom strategijom razvoja sporta Crne Gore napravi nacrt ovog značajnog dokumenta koji je, što se tiče Opština u Crnoj Gori, donijela jedino Podgorica. Mi smo se usudili da uđemo u ovakav jedan projekat, jer smo smatrali da kao Opština, da kao grad imamo snage, ne samo da uradimo ovaj dokument, već da ovaj dokument i realizujemo onako kako smo ga naznačili. Naša vizija sporta u Tivtu bi glasila: Tivat je grad u kome je sport dostupan svima, sa razvijenom sportskom infrastrukturom, sa razvijenim sportskim turizmom, grad uspješnih mladih talenata i vrhunskih sportskih rezultata“.

„Programom razvoja sporta započeli smo ovaj nacrt skeniranjem postojećeg stanja. Da bismo to uradili, morali smo da prikupimo jednu ogromnu bazu podataka. To je bio prilično zahtjevan posao. Iz tog skeniranja stanja proistekla je swot analiza, i nakon te analize i nakon istraživanja koje smo sproveli putem upitnika sa preko 600 građana Tivta, koji su iskazali svoje mišljenje o pravcima razvoja sporta u Tivtu, mi smo definisali pet strateških pravaca“, istakla je Nikčević.