Ilija Marković u borbi za medalju u Italiji

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Subota, 11. svibnja 2019. - 8:33
Autor: 

Završen je drugi  natjecateljski dan regate Laser Europa Cup u gradu Torbole u Italiji, a Ilija Marković i dalje drži prvo mjesto u konkurenciji jedriličara do 19 godina, drugo do 21 godine i 14. u generalnom plasmanu. Ilija je u konkurenciji 69 jedriličara planete u dvije regate odjedrene jučer u cilj ušao kao peti i 28.

U klasi Laser 4.7  Nikola Golubović i Danilo Jončić  nastavljaju u zlatnoj grupi, dok će Stefan Anđelić jedriti u srebrnoj. Nikola Golubović je pao za osam mjesta u generalnom plasmanu, pa je sada na koti 22, dok je u konkurenciji jedriličara do 16 godina, na odličnom desetom mjestu. Danilo Jončić je poslije četiri regate 36. u generalnom plasmanu, dok je Stefan Anđelić  69.

Laser Europa Cup se završava u nedjelju, a sada je jasno da će jedan od najperspektivnijih crnogorskih reprezentativaca u jedrenju i član kluba Delfin iz Tivta sve do kraja biti u borbi za medalju. Pobjedničko postolje bi bilo od ogromnog značaja za Markovića u psihološkom smislu, pred najvažnija natjecanje ove sezone, a to su Europsko i Svjetsko prvenstvo za juniore u olimpijskoj klasi Laser Standard.