City games večeras u Tivtu

Time to read
1 minute
Read so far

Četvrtak, 06. srpnja 2017. - 9:13
Autor: 

City Games večeras pristiže u Tivat na gradskoj rivi Pine s početkom u 19:30 sati. Najbolji iz te večeri plasirat  će se na veliko crnogorsko finale u Herceg Novom 27. srpnja, kada će se najbolje ekipe boriti za titulu prvaka, koji će predstavljati Crnu Goru na međunarodnom polufinalu u Beogradu.

 

City Games će tijekom ljeta obići Hrvatsku, Crnu Goru, Srbiju, Sloveniju i BiH, osnažujući prijateljstva i veze među gradovima i zemljama sudionicama. Novina je da se u međunarodnim polufinalima, najboljim regionalnim timovima pridružuju ekipe gradova iz još sedam europskih zemalja.

 

"Italija, Njemačka, Poljska, Mađarska, Luksemburg, Češka i Holandija imaće svoje predstavnike na velikim međunarodnim polufinalima u Beogradu 24. i 27. augusta, nakon čega se najbolji od najboljih 2. septembra bore za titulu ovogodišnjeg City Games prvaka u Biogradu na Moru, već tradicionalnom domaćinu velikog međunarodnog finala," objasnio je autor projekta Miroslav Krzyk.

 

“City Games kao nezvanični nasljednik “Igara bez granica”, već tradicionalno organizujemo u Tivtu. Opština Tivat poziva sve sportiste i rekreativce, kao i sve ljubitelje dobre zabave da učestvuju u manifestaciji i bodrenju svojih favorita”, priopćili su iz Sekretarijata za mlade sport i socijalna pitanja Općine Tivat, podsjećajući da je broj ekipa koje mogu sudjelovati ograničen.

 

Ekipe se mogu prijaviti na službenoj  web stranici igara www.city-games.com, ali i u općinskom Sekretarijatu za mlade, sport i socijalna pitanja. Događaj organizira kompanija Adria Events u suradnji s Općinom Tivat. Sponzori događaja su Turistička organizacija Tivat i Brand New Tivat.

 

City Games će ove godine obići 40-ak lokacija, na njima će sudjelovati 2000 natjecatelja,  a projektirani broj gledatelja iznosi 70.000.