Velike avanture Malog pirata

Time to read
1 minute
Read so far

Četvrtak, 30. svibnja 2019. - 9:11
Autor: 

Još jedna godina u kojoj će ljeto obilježiti najdivniji festival u Europi, a sasvim sigurno još šire i dalje. Tradicionalno, od 1.7.  do 12. 7.,  Kotorski festival pozorišta za djecu okuplja sve male i velike kazališne gledatelje  i znalce i vodi ih u neponovljivu avanturu kroz grad Kotor.

„Ove godine, naša je misija da pored Kotora, Evrope, svijeta, vasione, maštom osvojimo i Mjesec, a na ovaj put sa nama kreće i predstava rađena u produkciji Gradskog pozorišta Podgorica i Centra za kulturu Tivat. Ovo je priča iz 18. vijeka, kada su morima harali gusari. Bili su pravi razbojnici, otimali djevojke, napadali brodove na kojima su plovili veliki mornari. Hrabri dječak Miljan suprostavlja se opasnom i strašnom piratu Ali-Kosi koji je zarobio prelijepu Jelenu. U ovoj avanturi koja je puna smiješnih i šaljivih dogodovština, ali i onih strašnih i opasnih, saznajemo mnogo o ljubavi, onoj prema drugima i prema porodici. Morska avantura propraćena mnoštvom songova i koreografija je uzbudljivo porodično putovanje u kojoj će uživati djeca i odrasli. Zato drugari, uzmite svoje roditelje za ruke i pravac u veliku morsku pustolovinu“ – poručuju organizatori.

Režiju potpisuje Milan Karadžić, dramatizaciju teksta Aleksandra Glovacki, dok uloge igraju: Pavle Popović, Goran Slavić, Miloš Kašćelan, Jelena Đukić, Miloš Pejović, Marija Maša Labudović, Dubravka Drakić, Pavle Ilić, Sanja Popović, Branko Ilić, Marija Đurić, Jelena Simić, Katarina Krek, Branka Femić-Šćekić, Omar Bajramspahić, Ivan Kašćelan, Vladana Mišević, Mia Kuč, Dušica Rovčanin, Stefanija Brčić, Đorđa Čolo, Borjana Obrenović, Jelena Knežević, Aleksa Balević, Filip Petrović, Antonio Grgurović, Nikola Mrvaljević, Mirko Ognjanović.

„Dragi drugari, u kakve pustolovine i hrabre podvige će se upustiti dječak Miljan u tih 85 minuta, možete vidjeti u srijedu, 3. jula, u 21.30 časova, na Ljetnjoj pozornici u Kotoru. Predstava je namijenjena svoj djeci uzrasta od osam godina i više, kao i svima onima koji su željni velike avanture. Dragi naši astronauti, zaljubljeni u pozorište i putovanja svemirom od igre i umjetnosti, dođite da i ovog ljeta uživamo na Kotorskom festivalu pozorišta za djecu i zajedno otplovimo na Mjesec“.