Snimljena dva kratkometražna filma

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Nedjelja, 09. studenog 2014. - 10:25
Autor: 

Polaznici Male škole filma, snimili su dva kratkometražna igrana filma "Izgubljena djeca" i "Nestvarrna stvarnost" u nautičkom naselju Porto Montenegro.

Zbirka pomorskog nasljeđa i podmornica Heroj – P 821 bile su inspirativne teme i lokacija za priču o nautičkoj prošlosti u igranoj formi, za petnaest  kreativnih učenika OŠ Veljko Drobnjaković iz Risna.

Zaplet u filmu Izgubljena djeca je u trenutku kada jedan od učenika na ekskurziji u nautičkom muzeju, uzima kompas i u tom trenutku se gase svjetla, komentira polaznica Male škole filma, Vladana Samardžić, koja je također rekla  da film sadrži elemente horora i znanstvene  fantastike.

Nakon serije dnevnih radionica koje su vodili redatelj Gojko Berkuljan i filmski i TV snimatelj i asistent na Fakultetu dramskih umjetnosti na Cetinju Nemanja Dabanović, učenici su savladali tehnike pisanja scenarija, kreiranja knjige snimanja, rada s kamerom, svjetlom i montažom.

Koordinatorka projekta Hanja Marović, istakla je zadovoljstvo ovim projektom i najavila sudjelovanje  na festivalima, kao i suradnju s ostalim osnovnim školama u Crnoj Gori.

Udruženje Crnogorska alternativna kultura iz Podgorice realizirala je ovaj projekt u suradnji s udrugama "Koltrina" i "Kompas" iz Kotora i OŠ Veljko Drobnjaković iz Risna, a uz podršku Općine Kotor i kompanije Adriatic Marinas.