Publika uživala uz Ljubavni napitak Gaetana Donizettija

Time to read
1 minute
Read so far

Petak, 19. srpnja 2024. - 12:59
Autor: 

Ljubavni napitak Gaetana Donizettija  predstavljen je sinoć na rivi Pine, kod Gumna,  na repertoaru Priča o operama TMF-a. Publika je iskoristila mogućnost da bolje upozna opernu umjetnost pažljivo slušajući naratora, glumca Lazara Đurđevića i operne arije, koje su izveli Marija Cvijić, sopran, Branislav Cvijić, tenor i Ivan Nikolić, bariton, u pratnji Marine Mikić za klavirom.

“Jako mi je drago što sam dio ovog projekta i TMF-a, posebno što sam imao tu čast da nastupam sa ovako divnim muzičarima i pjevačima. Veoma sam zadovoljan reakcijama publike. Bila je velika vrućina, možda i nezapamćeno ljeto, utoliko mi je draže što je bilo puno ljudi i što su prilazili sa šetališta i ostajali sa osmjehom na licu”, kazao je nakon koncerta Lazar Đurđević.

“Oduševljen sam prijemom publike, koja nam se sa prvim zvucima muzike pridružila i slušala naše izvođenje. Jednako smo oduševljeni kolege i ja što smo u Crnoj Gori i što imamo priliku da svojim glasovima prikažemo deliće ovih predivnih opera. Nadamo se da ćemo i u nastavku imati uspjeha kao večeras“, istakao je tenor Branislav Cvijić.

Publika je bila mješovita, djeca i odrasli, domaći i gosti iz regije.

„Priče o operama nastavljaju se 22. 7., u 21 sat, u DTV Partizanu, kada će isti ansambl  predstaviti  Travijatu Đuzepea Verdija. Prvo izdanje Tivat Music Festivala održava se na više lokacija u Tivtu i bokokotorskom zalivu, od 28. juna do 12. avgusta, u partnerstvu sa Centrom za kulturu Tivat, uz podršku zlatnog sponzora Coca-Cola HBC Crna Gora, te kompanija Luštica Bay, Porto Montenegro, Henley & Partners, Montenegro Sotheby’s Realty, Regent Montenegro i drugih značajnih sponzora, partnera i prijatelja iz zemlje i inostranstva. Dodatne informacije o aktivnostima Festivala mogu se pronaći na internet stranici www.tivatmusicfestival.com i putem društvenih mreža Facebook i Instagram na @tivatmusicfestival, odnosno #tivatmusicfestival“.

Foto: Dalibor Ševaljević