Projekcija filma "Priča zelene strane" u Kinu "Boka"

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 10. svibnja 2017. - 8:55
Autor: 

“Priča zelene strane“ je novi glazbeno -dokumentarni film Bola Boskovića , renomiranog crnogorskog kompozitora i autora filmova o Crnoj Gori . Film je inspiriran stihovima istoimene knjige poema, kotorske spisateljice i književnice Vesne Vičević.

Stihove u filmu govori Blagota Eraković. Ovaj projekt simbolira sinteza originalne ambijentalne glazbe, stihova i art landinga, landscapea , koju karakterira zajednička inspitacija –povijest i prirodne ljepote Crne Gore. Namjenska glazba koja koja je rađena za film “Prica zelene strane" sastoji se od četiri kompozicije: “Balkanska carica“, ”Noć skuplja vijeka“, ”Lesendro“ i ”Starčeva gorica“ , a koju, kao i scenario i režiju, potpisuje autor Bole Bosković.

Film „ Prica zelene strane“ traje nepunih 40 minuta. Postprodikcija je rađena u Beogradu, postprodukcijskom studiju  „Serdar". Tehničku obradu filma potpisuje Dimitrije Vucinic.

Film „ Priča zelene strane “ je dosada prikazivan u Kraljevskom pozorištu “ Zetski dom“ na Cetinju , Velikoj dvorani KIC-a “ Budo Tomović “ u Podgorici , a promocija filma u Kotoru bit će održana u petak, 12. svibnja, u dvorani Kina “Boka” s početkom u 20 sati.