Programi Udruženja umjetnika Visoko C za najmlađe na TMF – u

Time to read
1 minute
Read so far

Nedjelja, 14. srpnja 2024. - 19:05
Autor: 

Raznolikost kvalitetno osmišljenog programa TMF-a tijekom ljeta pruža i poseban segment za najmlađe. S naročitom pažnjom i fokusom na jednu od prioritetnih ciljnih grupa publike, program za najmlađe obuhvata radionice u organizaciji udruženja Artish:Lab, namijenjene roditeljima i djeci uzrasta do tri godine, kao i nastupe Udruženja Visoko C, poznatih po izvođenju inovativnih opera, prilagođenih djeci. 

"Tokom kreiranja sadržaja za Festival, veoma nam je bilo važno da osmislimo maštovit, privlačan i inspirativan program za našu najmlađu publiku. Pored opera za djecu, poseban akcenat bio je i na edukativnom elementu.. Sa motivom razvijanja zainteresovanosti i upoznavanja djece sa muzičkom umjetnošću, opera kao žanr koji obuhvata više različitih scenskih umjetnosti, omogućava upečatljiv kontakt sa posebnim svijetom muzike. Ovim programom se još jednom fokusiramo na žanr opere, kao centralne teme Festivala, koji za sada nije pronašao svoje mjesto u Crnoj Gori”, izjavili su iz PR službe Festivala.

Nastupi Udruženja umjetnika Visoko C od 17. do 19. 7.,  oplemenit će različite lokalitete u Tivtu. Njihovi izvođači već skoro deceniju, s više od 500 predstava iza sebe, kako u Srbiji tako i u regiji, upoznaju publiku, naročito najmlađu, s opernim žanrom umjetnosti. 

Operu za djecu “Pčelica dana” izvest će malim Tivćanima i njihovim gostima na Trgu od kulture 17. 7.,  u 10 sati. Autorsko djelo Marije i Branislava Cvijića, operu za mališane “Cvrčak i mrav”,  odigrat će 19. 7., na Trgu Dara Petkovića,  u 10 sati i u Ljetnoj bašti hotela Regent Porto Montenegro iste večeri,  u 20 sati. Pored sopranistice  Marije Cvijić i tenora Branislava Cvijića, nastupit će Ivan Nikolić, bariton i Marina Mikić, klavir.