Predstava za djecu „Kod Nojeve barke u osam“ sutra u Tivtu

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 24. studenog 2016. - 11:52
Autor: 

Kazališna predstava za djecu Gradskog pozorišta, „Kod Nojeve barke u osam“ (5+), bit će odigrana u petak, 25. studenog, u 17 sati, u Velikoj dvorani Centra za kulturu Tivat. 

Po tekstu suvremenog njemačkog autora Urliha Huba predstavu je režirao Robert Valtl. I ova predstava je dio Novembarskih dana kulture čiji je pokrovitelj Općina Tivat.

Zabavna i poučna priča o biblijskom Potopu, ujedno je i himna prijateljstva, solidarnosti i tolerancije. Rafiniranog stila, s puno humora, katkad i vesele burleske, tekst se posljednjih godina afirmirao kao najveće europsko otkriće za najmlađu publiku. Junaci predstave su tri pingvina koji su spletom okolnosti, putem goluba, dobili vijest o Potopu koji će zadesiti planetu. Tu je, naravno, i Noje, starac s dugom sijedom bradom, koji se u osam sati uvečer sprema da na barku ukrca po dva predstavnika od svake žive vrste, kako bi negdje daleko izgradio novi i bolji svijet. Dva prijatelja pingvina ne žele ostaviti trećeg, najmlađeg, i domišljato ga u koferu ukrcavaju na barku punu životinja…