Predstava „Bitka na Neretvi“ u Kotoru

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 08. rujna 2016. - 9:38
Autor: 

„Bitka na Neretvi“ naziv je predstave zagrebačkog udruženja „Bacači sjenki“,  koja će biti odigrana u velikoj dvorani kotorskog Kulturnog centra 10. rujna, s  početkom u 20 sati.

„Predstava „Bitka na Neretvi“, nazvana ‘natpovijesni i metadramski izvedbeni antispektakl’, pokušava putem jednog istorijskog  događaja uspostaviti istorijske i geografske veze različitih stvarnih junaka, u prvom redu onih koji rodbinski ili sudbinski nešto znače samim izvođačima na sceni. Taj ‘antispektakl’ izgleda tako da dvojica protagonista, Boris Bakal i Leo Vukelić razgovaraju prilično stručno o tome kada, kako i s kojim vojnim motivima je počela ta slavna bitka na Neretvi u rano proljeće 1943. godine.Dvojica glumaca sjede jedan nasuprot  drugom, sipaju limun u oči, jedu sirovi luk i nisu u pojedinim momentima nimalo nježni jedan prema drugome. Stavljaju različite kape na glavu, partizanske, četničke i ustaške, viču jedan na drugoga i naguravaju se stolovima, ali neprestano – razgovaraju“.

Prodaja ulaznica po cijeni od 3 eura bit će na biljetarnici Kulturnog centra na dan igranja predstave od 10 do 12 i od 18 do 20 sati. Broj mjesta je ograničen.

Režija:  Boris Bakal

Dramaturginja. Anja Pletikosa

Glume: Boris Bakal i Leo Vukelić