Nikola Kovač i Dijana Milošević - dobitnici nagrada iz Fonda za kvalitet i talente u 2020. godini

Time to read
1 minute
Read so far

Utorak, 05. siječnja 2021. - 8:55
Autor: 

Na natječaju “Za odličan 5”, koje je raspisalo Ministarstvo prosvjete za dodjelu nagrada iz Fonda za kvalitet i talente u 2020. godini, za učenike i nastavnike, ovogodišnji dobitnici nagrada, iz JU OŠ „Narodni heroj Savo Ilić“ su Nikola Kovač učenik, 9. razreda i Dijana Milošević, profesorica matematike, članica Predsjedništva Hrvatske građanske inicijative.

Nagrade iz Fonda za kvalitet i talente dodjeljuju se treći put zaredom, a cilj je da se nagrade i promoviraju najbolji učenici i nastavnici u sistemu obrazovanja. Fond je jedan od načina da se fokus stavi na prave vrijednosti i one koji ih pronose svojim radom i postignućima.

Nikola Kovač, svojim dugogodišnjim uspjesima i zapaženim rezultatima u svim nastavnim oblastima, trostruki je dobitnik nagrade „Za odličan 5“.  Da je tri godine zaredom nagrada zaslužno dodjeljivana govore i mnoge prve nagrade na literarnim natječajima, na natječajima „Mladi eko reporteri“, kao i mnogim drugim natjecateljskim, nastavnim i vannastavnim aktivnostima.
Nikola Kovač je pored odličnog uspjeha i aktivan član mnogih školskih slobodnih aktivnosti i uvijek spreman za svaku volontersku akciju, nove projekte i izazove, vršnjačku edukaciju i suradnju na unaprjeđivanju rada škole.
Također, pored mnogih talenata, Nikola Kovač kroz rad u školskom Microbit klubu razvija i programerske vještine i znanja vezana za koncepte škola 21. stoljeća.

Nagrađenog učenika Nikolu Kovača ne krasi samo znanje i svestranost, već i topli osmijeh, razumijevanje i uvijek ispružena ruka za svakog svog druga i drugaricu.

Nikola predstavlja ponos ne samo roditeljima, školi i nastavnicima, već svakom tko u obrazovanju i uspješnim mladim ljudima prepoznaje napredak.

U kategoriji nastavnika nagrađena je profesorica matematike Dijana Milošević, čiji je dugogodišnji rad usmjeren ka inovativnim metodama, osuvremenjivanju i digitalizaciji nastave, zapaženom mentorstvu mladim matematičkim talentima, nagrađivanim projektima i uspješnoj kulturnoj suradnji na međunarodnom nivou u oblasti kulture i obrazovanja.
Dijana Milošević koordinatorica je i školskog Microbit kluba za kodiranje, a također i sudionica regionalnog projekta, u organizaciji British Council-a u suradnji s Ministarstvom prosvjete Crne Gore  i Zavodom za školstvo Crne Gore, naziva „Škole za 21. vijek“, u kojemu je i dugogodišnja trenerica i mentorica školama sudionicama u projektu.

Dodijeljene nagrade Nikoli Kovaču i Dijani Milošević, kao uspješnim predstavnicima JU OŠ „Narodni heroj Savo Ilić“ iz Kotora, predstavljaju veliki poticaj i kolektivu i učenicima, a naročito nagrađenima za daljnji rad i ustrajnost u stjecanju novih znanja i realizaciji svih ideja.