Natjecanje mladih pijanista u Tivtu

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Subota, 07. svibnja 2016. - 9:20
Autor: 

Prvo Međunarodno natjecanje mladih pijanista, održat će se od 15. do 18. svibnja ove godine u Muzičkoj školi Tivat, koja je i organizator.
Natjecanje obuhvaća kategorije od baby do akademije, što znači da je organizirano za sva tri stupnja glazbeog obrazovanja.
Oko 130 kandidata dolaze iz država: Slovenija, Hrvatska, B i H, Srbija, Kosovo, Makedonija, Albanija, Ukrajina i Crna Gora, a natjecat će se u disciplinama: klavir solo, klavir četveroručno i korepeticija.

Ove mlade pijaniste ocjenivat će dva žirija:

PRVI

- Vladimir Mlinarić - Slovenija,

- Vladimir Babin - Hrvatska,

- Dejan Sinadinović - Srbija,

- Ana Smjehova - Ukraina,

- Bojan Martinović - Crna Gora.

DRUGI

- Nataša Popović - Crna Gora,

- Marija Grazio Tolj - Hrvatska,

- Melita Benčić - Srbija,

- Oleksij Molčanov - Ukrajina - Crna Gora.

 

Svečano otvorenje natjecanja planira se za 16. svibanj u 20 sati, kada će se, pored intoniranja Crnogorske himne i pozdravnih govora, predstaviti i mladi crnogorski pijanist Bojan Martinović - prodekan za međunarodnu suradnju i profesor klavira na Muzičkoj akademiji Cetinje.

Pijanističko natjecanje, kao prvo takvog oblika u Crnoj Gori, posvećeno je jubileju, desetogodišnjici neovisnosti Crne Gore, s idejom da se organizira i narednih godina istog datuma.

Trećeg dana natjecanja ( 17.5.2016.) koncert, kao poklon ovom natjecanju, održat će istaknuti hrvatski pijanist Vladimir Babin.