Nacionalna TO na Adriatic Sea Forumu u Dubrovniku

Time to read
1 minute
Read so far

Petak, 24. travnja 2015. - 14:41
Autor: 

Nakon uspješno održanog prvog Adriatic Sea Foruma 2013. godine u Trstu, ove godine domaćin je bio Grad Dubrovnik 23. i 24. travnja. Adriatic Sea forum  se organizira u suradnji s Risposte turismo-mrežom konzultanata, istraživača i stručnjaka u sektoru turizma. Forum  postaje ključni događaj na kome se organiziraju brojna predavanja, sastanci, okrugi stolovi a sve u cilju promocije Jadrana kao jedinstvene destinacije prije svega suradnjom između destinacija,regija i država koje zajedničkim snagama mogu postići značajne rezultate u nautičkom turizmu ali i u brojnim drugim djelatnostima.

Forum je otvorio pozdravnim govorom direktor Risposte turismo, Francesko di Cesare koji se prije svega zahvalio gradonačelniku Dubrovnika Andru Vlahušiću što je prihvatio da Dubrovnik bude domaćin foruma, kao i ostalim sponzorima, nadajući se da će i ostale kompanije pružiti potporu forumu u daljem radu.

Prvog dana foruma na temu  Jadran – jedno more, jedna destinacija, jedan brend, u okviru okruglog stola govorili su Igor Borojević, predstavnik hrvatske Nacionalne organizacije, Maja Pak iz Slovenije, Cristiano Radaelli iz Italije kao i Željka Radak Kukavičić, ravnateljica Nacionalne turističke organizacije Crne Gore koja je istakla da Crna Gora, nudeći jedinstvo različitosti, iz godine u godinu bilježi pozitivne trendove rasta kao i da je Crna Gora, prema prognozama, među top 3 zemlje kada je u pitanju očekujući rast. Nautički turizam zauzima značajno mjesto u razvoju crnogorske turističke ponude.

Adriatic Sea Forum je svakako jedinstveni susret za obogaćivanje znanja, tehničke informacije, privatne i poslovne kontakte, prezentaciju i promociju svojih poslovanja i projekata.