KFPD - Od 2. 7. do 10. 7. ključevi grada u rukama najmlađih

Time to read
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 01. srpnja 2024. - 12:01
Autor: 

Kotorski festival pozorišta za djecu (KFPD), 32. po redu, svečano će biti otvoren u utorak, 2. 7., kada će predsjednik Općine Kotor Vladimir Jokić, po tradiciji, ključeve grada predati djeci. Umjesto na Ljetnoj pozornici, uslijed najavljenih vremenskih neprilika, otvaranje Festivala će se održati u Kulturnom centru ''Nikola Đurković''.
Publici će biti predstavljen program pod nazivom “Korak po korak...Grad”, koji je okupio sudionike kotorskih osnovnih škola. U suradnji s redakcijom dječjeg programa RTCG-a, na samom otvaranju prikazat će se kako dječji koraci čine, ali i uljepšavaju grad.
Inspiracija za ovogodišnji slogan Festivala - “Korak po korak...Grad”, leži u inicijativi za vraćanje statusa grada Kotoru, a dodatno u tome da grad upravo zbog djece postaje Grad.
Ove godine na repertoaru Festivala je 12 predstava, od kojih je sedam natjecateljskog karaktera. Publici će se predstaviti kazališne trupe iz države i regije - Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije, ali i gosti iz Češke, Sjeverne Makedonije i Francuske.
Glavni program će se najvećim dijelom odvijati na Ljetnoj pozornici i u Kulturnom centru “Nikola Đurković”, dok su ostale lokacije: Pjaca od kina, Glavni gradski trg i zgrada Starog zatvora.
Pored kazališnog, Festival će imati bogat prateći program, a čine ga edukativno-teorijski program, dječje scensko stvaralaštvo, likovni i književni program.
I ove godine Festival računa na snagu brojnih volonteri različitih uzrasta.
Oslanjajući se na iskustvo od prethodne godine, odlučeno je da se prihod od prodaje karata i ovaj put usmjeri na mjesto gdje je to zaista potrebno te će se uputiti na dnevni boravak za djecu sa smetnjama u razvoju koji funkcionira pri JU Resursni centar za sluh i govor “Dr Peruta Ivanović”.
Karte se preuzimaju na dvije lokacije:
● U Kulturnom centru “Nikola Đurković”, svakog dana u dva termina: od 10 do 12 h i od 19 do 20 h, mogu se kupiti karte za predstave koje se toga dana igraju na ovoj lokaciji (sala Kulturnog centra), kao i za predstave koje se toga dana igraju na Ljetnoj pozornici.
● Karte zainteresirani mogu kupiti i na ulazu u Ljetnu pozornicu, od 20 do 21. 30 h – pred sam početak predstave koja će se te večeri igrati na ovoj lokaciji.
Podsjećamo, Kotorski festival pozorišta organizira se u suradnji Općine Kotor – Sekretarijata za kulturu, sport i društvene djelatnosti, JU Kulturni centar „Nikola Đurković“ i Turističke organizacije Kotor.
Festival koji je međunarodnog karaktera pod pokroviteljstvom je Ministarstva kulture i medija Crne Gore, kao i visokim pokroviteljstvom predsjednika države.
Zlatni sponzor Festivala je Domaća trgovina D.O.O. Podgorica (Aroma i Conto marketi).
Srebrni sponzor je Luka Kotor AD.
Prijatelji Festivala su: Hayat Regency Kotor Bay Resort, Bigova Bay doo & BBI development, Ledo, Knjaz Miloš, Bandiera, Pixap doo, Pomorski fakultet UCG, JU Resursni centar za sluh i govor “Dr Peruta Ivanović” i Kolači i kiflice by Jasna.
Budite dio čarolije koja iz godine u godinu raste uz Kotorski festival pozorišta za djecu i uskladite korake sa nama – jer u rukama najmlađih Grad dobija posebne boje, mirise i tonove!
Dobrodošli!