Izložba „Paralelni svijet” u Kotoru

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Nedjelja, 23. lipnja 2019. - 8:32
Autor: 

U utorak, 25. 6.,  u 20.30h,  u organizaciji OJU Muzeji Kotor – Galerija Solidarnosti, Palača Pima u Starom gradu Kotoru, održat će se otvaranje izložbe plakata i digitalnih grafika Tamare Ćetković, pod nazivom „Paralelni svijet”.

Po riječima same umjetnice, donosi nam radove“ čiji je naručilac njena unutrašnja potreba za zaštitom “od agresivnog spoljnjeg svijeta – ratova, bezdušnog materijalizma, uništavanja prirode, kršenja ljudskih prava…od intimnih situacija koje život donosi – patnje, samoće, bola, nesmisla…”i agresija i otpor agresiji koriste iste umjetničke i tehničko – tehnološke alate, sa bitnom razlikom što smo u prvom slučaju konzumenti ili dio tržišta na koje računaju masovni mediji i industrija oglašavanja, a u drugom slučaju smo pojedinci/pojedinke koji/koje samo biraju sadržaj“.

Tamara Ćetković, rođena 1971. u Ljubljani. Nakon završene Srednje škole za dizajn i fotografiju (SŠOF, modni dizajn) studirala je  na Akademiji za likovnu umjetnost i dizajn (ALUO, dizajn vizualnih komunikacija). U kontinuitetu 25 godina aktivna u nezavisnoj profesiji grafičkog dizajnera sa statusom samostalnog kulturnog radnika. Radila kao grafički dizajner i umjetnički direktor od 1994. s mnogim reklamnim agencijama i kreativnim studijima: New Moment, AV Studio, RMV, Studio 37, POP TV, Nune Produkcija... Radila na mnogim regionalnim i međunarodnim dizajnerskim i umjetničkim projektima. Živi i radi u Ljubljani.