Izložba mozaika Feha Mehovića u Portu Montenegru

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 18. prosinca 2015. - 9:36
Autor: 

Izložba mozaika Duša od kamena, autora Feha Mehovića, postavljena je u galerijskom prostoru Upravne zgrade Porto Montenegra (u Domu Vojske), a posjetitelji će je moći pogledati do 15. veljače.

Kolekcija mozaika od prirodnog kamena s plaža Bečića i Kamenova, koje autor precizno bira, kreira, uklapa, sitni i oblikuje, kombinira i spaja nespojivo, predstavlja svojevrstan omaž povijesti likovne umjetnosti koju autor poštuje, ali i kreativnost istog za kojeg mozaik jeste istraživački hobi. Za Feha Mehovića mozaik je i zanat koji je težak, ali koji se istovremeno još više voli, koji iziskuje puno vremena i posvećenosti.

Mehović je rođen 1955. godine u Beranama. Tijekom svoje uspješne karijere u Ministarstvu unutrašnjih poslova, ostvario se kroz šesnaest različitih dužnosti, sve do 2010. godine kada odlazi u mirovinu, i kada se još više posvećuje svom hobiju. 

Tijekom aktivnog rada u policiji organizirao je dvije izložbe u suradnji sa svojim kolegama, a 2010. godine na Sajmu umjetnina u Budvi imao je svoju prvu samostalnu izložbu. Sudjelovao je na grupnim izložbama u Tivtu, Kotoru, Herceg Novom, pod nazivom Razlike koje nas spajaju i Kamen i voda.