Izložba „Limena glazba” večeras u Muzeju i galeriji Tivat

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 14. rujna 2018. - 8:51
Autor: 

Otvaranje izložbe “Limena glazba” upriličiti će se  u Muzeju i galeriji Tivat večeras, 14. 9., s početkom u 19 sati.  Izložba “Limena glazba” je jedan  od  tri segmenta izložbe,  koja je realizirana u sklopu TIVAT WORLD MUSIC FESTIVAL.

Izložbe za tri dana trajanja festivala su prezentacija nematerijalne kulturne baštine Tivta i Boke, gdje će posjetitelji moći da se educiraju o tri različite teme.

Za danas je planirano otvaranje segmenta izložbe pod nazivom “Limena glazba”,  koja prati njegov nastanak i razvoj  od 1909. godine pa sve do danas. Glazbeno prosvjetno društvo  Tivat nastupa u kontinuitetu, postižući značajne uspjehe i rezultate, prepoznatljivi po kvalitetnom muziciranju od samog početka do danas. Uspješno surađuju s puhačkim orkestrima iz Crne Gore i okoline. Društvo je tijekom svog 109-godišnjeg rada dobitnik mnogih nagrada i priznanja, a njegova najveća kvaliteta pokazuje trajanje i nastupanje, kao i broj glazbenika,  koje su znanje o notama i instrumentima stekli upravo u ovom kolektivu.

Glazbeno prosvjetno društvo Tivat daje izuzetno značajan doprinos nematerijalnoj kulturnoj baštini.

Otvaranje izložbe planirano je u 19 sati, nakon čega će nastupiti bend pod nazivom “One more time” u čijem su sastavu dvije trube, saksofon perkusije.