Izložba ,,Cargo“ u Galeriji solidarnosti u Kotoru

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 14. svibnja 2018. - 9:48
Autor: 

U organizaciji OJU ,,Muzeji“  Kotor, 18. 5.,  u 20 sati, u prostoru  Galerije solidarnosti u Kotoru, bit će otvorena izložba fotografija autorice Ljiljane Petrović, kostimografkinje i  redovite profesorice beogradskog Fakulteta primijenjenih umjetnosti i fotografa  Aleksandra Kostića, izvanrednog profesora Fakulteta dramskih umjetnosti  iz Beograda.

Interaktivni projekt ,,Cargo“ čine radovi-fotografije s digitalnim printom na platnu i akvarel papiru, s tekstilnim ručno rađenim aplikacijama i autentičnim vezom,  kao i stereo fotografije bilježene aparatom starim 50 godina. Pored formalnih fotografija, ,,Cargo“ simbolizira model putovanja uz pomoć sanduka,  koji predstavlja sklonište  i sigurnost, odlazak i povratak, maštu i stvarnost. Postavka komunicira s publikom,  koja se može naći u ulozi aktera ili fotografa tako što fotografiranjem na izložbi  postaju dio ovog nesvakidašnjeg umjetničkog projekta.

Projekat ,,Cargo“ je u drugom mjesecu ove godine, na 10. Festivalu vizualnih umjetnosti u Teheranu (Iran) u konkurenciji 10.650 prijavljenih umjetničkih radova iz 53 države, dobio glavnu nagradu ,,Zlatno drvo“ - ,,Golden Tooba“.

Izložbu prate kreativne  radionice, likovne, fotografske i filmske, u periodu  od 19.5. do 24. 5., koje vode umjetnici Ljiljana Petrović i Aleksandar Kostić.

Izložbu ,,Cargo“ u Galeriji solidarnosti otvorit će crnogorski režiser Nikola Vukčević.