Izložba akvarela Natalije Andrejčenko večeras u Tivtu

Time to read
1 minute
Read so far

Srijeda, 01. rujna 2021. - 11:03
Autor: 

Izložba akvarela akademske slikarice Natalije Andrejčenko u okviru projekta “Crna Gora sa palete ruskih umjetnika” bit će otvorena večeras, 1. 9.,  u Muzeju i galeriji Tivat, s početkom u 20 sati.

Izložba je realizirana u okviru zajedničkog projekta “Crna Gora sa palete ruskih umjetnika” i JU Muzej i galerija Tivat, nastavljajući tradiciju predstavljanja ruskih suvremenih slikara.

Autorica projekta Mirjana Stojanović zapisala je: “Nastavljajući sa lepom tradicijom predstavljanja ruskih savremenih slikara u okviru zajedničkog projekta  “CRNA GORA SA PALETE RUSKIH UMJETNIKA”, sa  JU MUZEJ & GALERIJA Tivat, ove godine imamo mogućnost da se bliže i potpunije upoznamo sa stvaralaštvom mlade umetnice iz Moskve,  Natalije Andrejčenko, čiji rad je bio zapažen u okviru prošlogodišnje grupne izložbe ovog projekta. “

ANDREJČENKO NATALIJA je član Međunarodne federacije akvarelista i Udruženja "Novi Peredvižniki". Diplomirala je na Moskovskoj državnoj akademiji umjetnosti „V.I. Surikova“, usavršavajući se na Dopunskom profesionalnom obrazovanju - specijalnost - slikarstvo. Profesionalno školovanje je imalo značajan utjecaj na njezino stvaralaštvo: povećano zanimanje za slikanje uljanim bojama, a usavršila je i tehniku akvarela. Natalija je pobjednik natjecanja u oblasti klasične grafike, nagrađena na Međunarodnom takmičenju za klasično slikarstvo u okviru Nedelje ruske umjetnosti 2017; Laureat je slikarskog natječaja „Stara Moskva“ 2018. godine, dobitnik je tri zahvalnice Gradske dume Moskve za sudjelovanje na izložbama. Sudionik na izložbama Moskovskog saveza  umjetnika, moskovskog natjecanja „Stara Moskva“, izložbi Udruženja „Novi Peredvižniki“, brojnih međunarodnih izložbi, bijenala i festivala akvarela u Rusiji, Italiji, Češkoj, Indiji, Indoneziji, Kosovu, Vijetnamu, Ujedinjenim Arapskim Emiratima i Meksiku.

Likovnoj publici u Tivtu, umjetnica Natalija Andrejčenko predstavit će se s 25 radova rađenih  akvarel tehnikom, koji će biti postavljeni u galerijskom prostoru na prvom katu.

Izložbu će svečano otvoriti direktorica JU Muzej i galerija Tivat mr. Jelena Bošković na platou ispred galerije.

„Ovom prilikom napominjemo posjetioce da su od 21. 8., propisane nove epidemiološke mjere IZJZCG po kojima su u obavezi da posjeduju i na zahtjev ovlašćenog lica pokažu jednu od sljedećih potvrda:

• potvrdu o potpunoj vakcinaciji ili vakcinaciji jednom dozom vakcine protiv kovida-19;

• potvrdu o negativnom PCR test na koronavirus, koji nije stariji od 72 sata;

• potvrdu da je osoba preboljela kovid-19 (u periodu ne kraćem od 14 i ne dužem od 180 dana

od pozitivnog PCR ili brzog antigenskog testa);

• potvrdu o negativnom brzom antigenskom testu na koronavirus, koji nije stariji od 48 sati“, poručuju iz Muzeja i galerije Tivat.