Festival uličnih umjetnosti u Tivtu u rujnu

Time to read
1 minute
Read so far

Četvrtak, 26. svibnja 2016. - 9:42
Autor: 

Festival uličnih umjetnosti  u Tivtu  održat će se od osmog do desetog rujna. Sinoć je u Atriju ljetnikovca Buća organizirano druženje, a među zainteresiranima za jedno kulturno osvježenje bila je i predsjednica Općine prof. dr. Snežana Matijević.

Darko Božinović, predsjednik NVO ”Ulični svirači” i predsjednik NVO ”Ulični svirači” Novi Sad Borislav Beljanski upoznali su nas sa samom idejom Festivala.

“Zahvalio bih  svim ljudima koji su omogućili da se mi večeras sastanemo. Nemamo puno vremena i trudimo se da Tivtu donesemo jednu lijepu stvar, a za to treba da osvojimo vaša srca. Tivat će u septembru dobiti novi festival sa kojim će se moći pohvaliti. Sa ovim festivalom Tivat će se ucrtati na mapu na jedan sasvim drugačiji način. Festival uličnih umjetnosti u Tivtu je specifičan festival. To je  festival svih ljudi,  građana, od djece, roditelja, starih ljudi, porodica ” –  rekao je Darko Božinović, predsjednik NVO ”Ulični svirači” Tivat.

Borislav  Beljanski, predsjednik  NVO ”Ulični svirači” Novi Sad istakao je koliki je značaj ovog projekta za grad, kulturu, ljude koji žive ovdje, kao i sve one koji vole Tivat kao svoj grad. Naglasio je  veliko prijateljstvo Tivta i Novog Sada i suradnju, koja će ovakav projekt dovesti na jednu razinu, koju i zaslužuje.

Jana Katić, urednica Domaćeg programa Festivala iz Novog Sada rekla je da će se svi potruditi da se pokriju svi žanrovi, zadovolje svi kulturni apetiti i da samim tim što se radi o primorju je za ovaj projekt velika prednost.

„Manifestacija internacionalnog karaktera, koja okuplja umjetnike i publiku iz čitavog svijeta, podstiče interkulturalni dijalog i značajno doprinosi razvoju turističke ponude Tivta. Vizija je: pozicioniranje Tivta kao novog regionalnog  i evropskog centra  susreta različitih kultura!“