Donatorska večer za Festival pozorišta za djecu

Time to read
1 minute
Read so far

Četvrtak, 25. svibnja 2017. - 10:43
Autor: 

Ova godina predstavlja jedan i ne tako mali jubilej kada je u pitanju jedan festival, te Kotorski festival pozorišta za djecu slavi četvrt stoljeća postojanja. Tijekom 25 godina Festival je rastao, razvijao se, ugostio na tisuće glumaca i u 10 dana svojih bogatih programa razveselio na desetine tisuća djece.

Sinoć je u kotorskom hotelu Cattaro održana donatorska večer, gdje su se nazočni upoznali s budućim planovima festivala, i podsjetili se na doprinos razvoju Festivala  dječjeg književnika Dragana Radulovića, te će se ove godine dodijeliti i specijalna nagrada koja će nositi njegovo ime.

Najmlađi polaznici dramske škole „Prazan prostor“ recitirali su stihove Dragana Radulovića, a u glazbenom dijelu sudjelovale su učenice Niže i Srednje škole za glazbeno obrazovanje „Vida Matjan“ iz Kotora, Marija Sinđić i Ivana Starčević.

Nazočne je pozdravio predsjednik Općine Kotor Vladimir Jokić, koji je uz iskazani ponos što je i sam rastao uz ovaj festival, istakao da će Općina Kotor pored redovitog sudjelovanja u organizaciji festivala, ove godine preuzeti i dio duga koji opterećuje Fondaciju festivala.

Direktor Fondacije Festivala pozorišta za djecu, redatelj Petar Pejaković kazao je da sve ono što se i čini teško, nije teško kada se radi za djecu i za promociju ovakve umjetnosti, i iskazao zadovoljstvo što iz Kotora već ima deset studenata na dramskim studijama u zemlji i regiji,  što smatra nevjerojatnim blagom kakvog nema ni u jednom drugom crnogorskom gradu.

Sredstva prikupljena na donatorskoj večeri bit će utrošena na dalji razvoj festivala, festivalskih radionica i programa namijenjenih djeci.

Ovogodišnji – 25. Kotorski festival pozorišta za djecu trajat će od 1. do 12.srpnja i glavni kazališni program bit će najbogatiji za sada, te će publika uživati u 20 raznovrsnih profesionalnih predstava za djecu i mlade.