Marko Škugor s pjesmom “Ka dica” odnio pobjedu na Spitskom festivalu!

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Nedjelja, 09. srpnja 2017. - 9:13
Autor: 

Treća noć 57. izdanja Splitskog festivala završila je natjecateljskim dijelom i dodjelom nagrada hrvatskim estradnjacima i umjetnicima za najbolje izvedbe prema mišljenju stručnog ocjenjivačkog suda, ali i publike.

Pobjednik 57. izdanja Splitskog festivala je Marko Škugor s pjesmom “Ka dica”, kojemu je gradonačelnik Andro Krstulović Opara uručio zlatnog galeba.

Prvu nagradu stručnog ocjenjivačkog suda dobila je Mia Dimšić za pjesmu ‘Sunce, oblak, vjetar’, drugu nagradu stručnog ocjenjivačkog suda dobio je Lovre Lučin za pjesmu ‘Pape moj’, dok su treću nagradu dobili Tomislav Bralić i klapa Intrade s pjesmom “Ti samo ti”.

S nagradama publike okitili su se Mjesni odbor s pjesmom “Rose”,a na treće mjesto po izboru publike zasjeo je Krešimir Baričević za pjesmu ‘Naći ću svoj mir’..

Na Splitski festival stigao je i Kićo Slabinac koji je na njemu nastupio po prvi put davne 1969.godine, a  koji je na sinoćnoj manifestaciji dobio posebnu nagradu. Za poseban doprinos glazbi nagradu je odnio  Ivica Krajač.

Nagradu za najbolji styling dobila je Mia, a najboljom debitanticom proglašena je Domenika s pjesmom ‘Kad sam s tobom’. Najbolja interpretacija proglašena je ona Kristine Boba za pjesmu “Molim se”.

Marko Matijević Sekul je dobio nagradu za najbolji aranžman za pjesmu ‘Još uvijek’, a za najbolje stihove Nikša Sviličić za pjesmu ‘Jube moja’.

Nagradu za najbolju pjesmu prema žiriju novinara dobio je Lovre Lučin za pjesmu ‘Pape moj’.