Za glavne projekte rekonstrukcije škola 79.000 eura

Time to read
1 minute
Read so far

Srijeda, 26. veljače 2020. - 8:25
Autor: 

Općina  Tivat pokrenula je postupak izrade glavnih projekata rekonstrukcije tri škole na teritorij Općine Tivat, za što je osigurano 79.000,00 eura. Radi se o rekonstrukcijama objekata dvije područne škole Osnovne škole Drago Milović – u Donjoj Lastvi i u Gradiošnici te rekonstrukciji zgrade Osnovne škole „Branko Brinić“ i objekta predškolske ustanove u Radovićima.

Glavni projekt rekonstrukcije škole u Donjoj Lastvi je završen, a Općina je pokrenula postupak izrade glavnih projekata rekonstrukcije i škole u Gradiošnici  te škole i vrtića u Radovićima.

„Kvalitet i profil obrazovanja danas su karika koja treba da korespondira sa potrebama grada i njegovog planskog razvoja. Podizanje nivoa obrazovanja je presudno kako bi nove generacije bile spremne za moderno poslovanje, a infrastruktura je prvi preduslov. Opština je odlučila da investira u izradu glavnih projekata i na taj način pokrene i olakša dalji proces koji će dovesti do rekonstrukcije školskih objekata“, izjavio je predsjednik Općine dr. Siniša Kusovac.

Projekt škole u Donjoj Lastvi je koštao 16.000,00 eura, autor je Golden projekt, a projekt je i revidiran. Za izradu projekta rekonstrukcije škole u Gradiošnici, sklopljen je ugovor s firmom A12 projekt doo vrijedan 18.000,00 eura. Rok za završetak je mjesec. Postojeće stanje je 700 metara kvadratnih, a bit će projektirano 1100 metara kvadratnih bruto građevinske površine što je standard za 270 učenika. Škola trenutno ima 140 učenika.

Radi se projekt rekonstrukcije škole i vrtića u Radovićima. Posao je dobila projektantska firma Urbi pro Podgorica, a posao je vrijedan 45.000,00 eura.  

Ilustracija: Izgled škole u Donjoj Lastvi nakon rekonstrukcije – Općina Tivat