Vuksanović - sjetimo se Vukovara! On je dokaz da je snaga u vrijednostima koje branite, a ne u sili koja vas napada!

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Nedjelja, 19. studenog 2023. - 11:22
Autor: 

Hrvatska građanska inicijativa i Hrvatsko nacionalno vijeće sinoć su u Tivtu obilježili Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, kao i Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata. Prisutnima, među kojima je bila i generalna konzulica Republike Hrvatske u Kotoru Jasminka Lončarević, obratio se predsjednik HGI - ja i zastupnik u Skupštini Crne Gore Adrijan Vuksanović. On je kazao kako danima u Hrvatskoj gore svijeće u znak poštovanja i pijeteta prema svemu što predstavlja Vukovar.

"Ali, ne gore samo svijeće u Hrvatskoj, već diljem svijeta gdje žive Hrvati i svi koji poštuju njegovu herojsku obranu. Sjetimo se Vukovara kad nam je teško, jer on je nadahnuće i dokaz da je snaga u vrijednostima koje branite, a ne u sili, kolika god bila, koja vas napada! Neka je pokoj vječni braniteljima Vukovara!", kazao je Vuksanović.
Prisutni su se pomili za sve poginule i zapalili svijeće. Potom su nastavili zajedništvo u prostorijama Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore. Skupu je nazočio i predsjednik HNV - a Zvonimir Deković.

Hrvatska građanska inicijativa