Uručene nagrade najboljim sportistima Tivta

Time to read
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 29. siječnja 2024. - 14:34
Autor: 

Predsjednik Općine Tivat Željko Komnenović i direktorica Radija Tivat Tamara Vučinović uručili su nagrade najboljim sportistima i sportskim kolektivima Tivta za 2023. godinu, po izboru Sekcije sportskih novinara i Radija Tivat.
U kategoriji najbolji sportski kolektiv priznanje je pripalo Jedriličarskom klubu „Delfin“. Za najboljeg sportistu proglašen je jedriličar JK „Delfin“, Nikola Golubović. Sportski novinari Radija Tivat za najuspješniju sportistkinju odabrali su rukometašicu Andrijanu Ivanović iz Ženskog rukometnog kluba „Tivat“. U kategoriji najperspektivniji mladi sportista uzrasta do 15 godina, nagrada je pripala mladom fudbaleru FK „Arsenal“ Petru Ražnatoviću. Najperspektivnija mlada sportistkinja Tivta je košarkašica kluba „Sea Stars“, Maša Praščević.
„Ova je godina od svih do sada najuspješnija kada je u pitanju tivatski sport. Odabrati najbolje bio je težak zadatak za sportsku sekciju novinara Radija Tivat. Čestitam nagrađenima. Čestitam i ljudima koji rade u sportskim klubovima, koji su više nego zaslužni za uspjeh tivatskih sportista. Najavljujem da će podrška razvoju tivatskog sporta biti intenzivirana sa akcentom na jačanje sportske infrastrukture“ – rekao je predsjednik Općine Željko Komnenović, dodajući da će biti teško ponoviti 2023. godinu u smislu uspjeha i europskih nastupa, ali da se svi zajedno radujemo nekim novim povijesnim rezultatima.
„Nije bilo lako odabrati najbolje, ali se nadam da smo u tome uspjeli, ne umanjujući time uspjehe onih kojima je nagrada izmakla. Mogu reći da nam je ove godine izbor bio najteži do sada, ali to govori u prilog činjenici da se sport u Tivtu razvija, da imamo sve veći broj klubova i sve veći broj djece koja se bave sportom, a to je najvažnije od svega“ – rekla je povodom dodjele nagrade direktorica Radija Tivat Tamara Vučinović. Ona je zahvalila Općini Tivat na podršci i dodala: „Akcija traje 27 godina i iza svega stoji veliki entuzijazam i ljubav prema sportu. Radio Tivat uvijek će biti uz tivatske sportiste.“
Dobitnicima priznanja uručene su novčane nagrade u visini od po 1.000 eura, odnosno po 300 eura, a za sve je upriličen i koktel. Svečanoj dodjeli nagrada su prisustvovali članovi žirija, predstavnici nagrađenih klubova, potpredsjednik Općine Jovan Brinić i sekretarka za društvene djelatnosti Općine Tivat Olivera Mišković Vidojević.

Obrazloženje nagrada dostupno na linku: Najbolji sportisti u Tivtu 2023