TO Tivat obilježila Međunarodni dan planina

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 12. prosinca 2016. - 11:13
Autor: 

Turistička organizacija Tivat je, kako je i najavljeno, obilježila Međunarodni dan planina 11.12.2016. godine. U saradnji sa Planinarskim klubom „Pestingrad“ iz Kotora organizirana je pješačka tura na potezu Bogdašići – Sv. Ilija. Za ovu akciju pokazano je veliko zanimanje pa je grupu sačinjavalo 29 članova, među kojima je pored članova TO Tivat i PK „Pestingrad“ bilo i zainteresiranih građana, ali i onih najmlađih.

Pješačka tura počela je u 8 sati iz Gradiošnice i nakon pređenih 19km završena je u 16 sati na istoj lokaciji. Ka cilju ljubitelji prirode išli su stazom Donji Bogdašići – Gornji Bogdašići – Vrmac - Sv. Ilija. Na ovom putu grupa je upoznavala stazu, uživala u prirodi i pogledu, uz osvrt na crkve sv. Petra i cv. Vrače.

Uz nekoliko kraćih pauza staza je „osvojena“ i stiglo se do Sv. Ilije. Na nadmorskoj visini od 760 m članovi grupe su uživali u predivnoim pogledu na dva zaliva, tivatski i kotorski. Napravljena je pauza za odmor, okrijepljenje i fotografiranje, nakon čega je uslijedio povratak. U povratku se pješačilo drugom stazom, preko Peana i Mrčevca  do početne pozicije u Gradiošnici.