Srzentić - Grubišić: Jačanje saradnje u oblasti reforme javne uprave

Time to read
1 minute
Read so far

Petak, 18. prosinca 2020. - 15:38
Autor: 

Ministarka javne uprave, digitalnog društva i medija, Tamara Srzentić, sastala se danas sa hrvatskim ambasadorom u Crnoj Gori, Veselkom Grubišićem, saopšteno je iz tog vladinog resora.

Ambasador Grubišić je, kako se navodi, čestitao ministarki Srzentić stupanje na dužnost i izrazio zadovoljstvo tradicionalno prijateljskim odnosima Crne Gore i Hrvatske. Ambasador je naglasio je da će Hrvatska nastaviti da pruža podršku Crnoj Gori u daljem procesu evropskih integracija, te da je za Hrvatsku od velike važnosti nastavak evropskog puta Crne Gore.

"Grubišić je pozdravio aktivnosti na planu izgradnje moderne i efikasne javne uprave u Crnoj Gori,  te izrazio zadovoljstvo zbog mogućnosti da Hrvatska svojim iskustvima pruži podršku na planu unapređenja efikasnosti i pristupačnosti javne uprave i poboljšanja kvaliteta javnih usluga kroz modernizaciju i inovacije u javnom sektoru. On je istakao spremnost da doprinese unapređenju saradnje dvije države, posebno u oblasti prenošenja iskustava u oblasti reforme javne uprave kroz realizaciju zajedničkih programa i projekata, te digitalizacije javnih usluga", navodi se u saopštenju.

Ministarka Srzentić je, dodaje se, zahvalila na podršci Republike Hrvatske i predstavila prioritete u radu ovog resora i aktivnosti u okviru procesa reforme javne uprave koji treba da obezbijede povećanje zadovoljstva građana i povjerenja građana u rad javne uprave.

„Fokusiraćemo se na one aktivnosti koje će obezbijediti veću pristupačnost i uključenost građana u rješavanje problema putem novih tehnologija", kazala je Srzentić.

Ona je istakla da je članstvo Hrvatske u Evropskoj uniji i iskustvo koje je imala na putu integracija, kao i u oblasti reforme javne uprave i digitalne transformacije, od velikog  značaja za Crnu Goru.

Na sastanku je postignuta saglasnost da postoji značajan prostor za saradnju dvije države i razmjene najbolje prakse, zaključeno je u saopštenju.

Autor: Antena M/Nikoleta Rakočević