Škola filma „Edukacija – Akcija!“ za mlade

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 16. srpnja 2020. - 14:24
Autor: 

„Edukacija – Akcija!“, online škola filma za mlade uzrasta od 12 do 16 godina, bit će održana u periodu od 20.7. do 26. 7., putem digitalne platforme.

 „Uz crnogorske filmske stvaraoce u ulozi predavača, biće sagledani svi aspekti filmske umjetnosti kroz interaktivne online radionice na sljedeće teme:

- Produkcija filma (od ideje do bioskopa) - Biljana Vušović

- Scenario - Stefan Bošković

- Režija - Nemanja Bečanović

- Kamera i fotografija - Ivan Čojbašić i Una Jovović

- Scenografija, kostim i šminka - Dragana Baćović i Lidija Radović

- Gluma - Anđela Radović

- Montaža i muzika na filmu - Tina Kuzman i Rade Vukčević.

 Kroz program filmske edukacije, osnovci i srednjoškolci će uz predavače i moderatorku škole Ganu Čomagić, postepeno graditi sliku o filmu kao umjetnosti, zabavi i industriji. Uz pomoć zadataka i filmskih izazova mladi će biti u prilici da naučenu teorijsku osnovu isprobaju u praksi. U trenutku kada je novonastala situacija izazvana širenjem virusa COVID-19 većini tinejdžera onemogućila ljetnji raspust kakav su planirali ovakva inicijativa pored primarnog edukativnog aspekta, ima za cilj i da učesnicima škole pruži mogućnost komunikacije i razmjene iskustava sa njihovim vršnjacima iz svih krajeva Crne Gore.  Pozivamo sve zainteresovane da se prijave na neku od tema u okviru sedmodnevnog programa putem sajta https://podgoricafilmfestival.me. Poziv za učešće u programu je otvoren do 19. 7.“ – poručuju organizatori.

 Školu filma "Edukacija - Akcija" organiziraju  Open Box Studio i NVO Podgorica film festival, u suradnji sa Filmskim centrom Crne Gore i Ministarstvom kulture.