Rutovićev rad u časopisu IN MEDIAS RES

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 05. lipnja 2020. - 15:07
Autor: 

U najnovijem šesnaestom broju međunarodnog znanstvenog  časopisa za filozofiju medija IN MEDIAS RES objavljen je rad autora mr. Željka Rutovića, Tijelo – medijski narcizam(The body: Narcissism of the Media).

„Predmetni rad ukazuje da popularna medijska spektakl industrija instrumentima “zavođenja“ proizvodi “dobrovoljnu saglasnost“ čovjeka u prihvaćanju, oponašanju i vrednosnoj distribuciji korporativno-potrošačke kulture.  Rad problematizuje socijalno-kulturološku fenomenologiju transfiguracije, prikazivanja i doživljaja tijela u medijskom optikumu instrumentalizacije, stereotipizacije i hibridizacije narcizma kao prikazivačkog načela medijskog iskustva. Inače u ovom broju renomiranog časopisa - filozofske, sociološke, mediološke i humanističke misli, naučno se između ostalog obrađuju teme: Kritika u eri vladavine medija, Filozofija i svjesnost u budućnosti, Humanistička sociologija, Sloboda na rubu novih medija, Televizija i ljudska duša“ – stoji u objavi.

Izdavač časopisa, koji izlazi u elektronskom obliku, je Centar za filozofiju medija i mediološka istraživanja iz Zagreba.

Glavni i odgovorni urednik časopisa je prof . dr . Sead Alić, autor više knjiga iz oblasti filozofije medija.