Reagiranje predsjednice Općine Tivat na jučerašnje zasjedanje sjednice Skupštine Općine

Time to read
1 minute
Read so far

Srijeda, 21. lipnja 2017. - 10:52
Autor: 

„Kao predsjednica opštine osuđujem način na koji je juče vođena polemika u tivatskom lokalnom parlamentu. Posebno smatram nekorektnim ponašanje pojedinih odbornika opozicije koji nisu krili namjeru da od samog početka sabotiraju rad Skupštine opštine. Žalosti me što prisustvujem ovakvim scenama na mjestu koje bi moralo biti primjer akademskog, parlamentarnog ponašanja, na kojem se donose najvažnije odluke za ovaj grad.

Bili smo svjedoci da je jednom od odbornika opozicije izrečena mjera udaljavanja sa sjednice Skupštine, a to je slika koju svi zajedno sebi ne bismo smjeli dopuštati. Konstantno kršenje poslovnika i iznošenje paušalnih i neprovjerenih informacija nije nivo koji zaslužuju građani ni Skupština opštine kao institucija.

Razumijem da je opozicija razočarana lošim rezultatima na proteklim izborima ali ne razumijem negativan naboj koji u posljednje vrijeme jeste obilježje svakog skupštinskog zasjedanja. Razumijem i potrebu opozicije da oponira svemu što radimo, ali ne i neprimjerenu komunikaciju koja na veliku žalost postaje obilježje našeg parlamentarnog rada. Smatram  da je u pitanju preslikavanje jedne loše parlamentarne situacije sa državnog na lokalni nivo. Tivćani nikada nisu nasjedali na provokacije ove vrste i vjerujem da neće ni sada.

Imam namjeru nastaviti sa radom kako bi Tivat učinili modernim, uspješnim gradom i moja je snaga u podršci birača, koja je na posljednjim izborima 65% veća u odnosu na prethodne. Stojim iza odluka koje smo donijeli. Otvorena sam za argumentovani razgovor, ali lično povrijeđena tonom rasprave u lokalnom parlamentu i izjavama koje doživljavam kao prijetnje. Šaljem apel da svi zajedno pogrdne riječi, uvrede, lične animozitete i neprovjerene informacije eliminišemo iz diskusije koja bi trebalo da bude na dobrobit svih“.