Purgatorije otvorene mjuziklom „Chicago“

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Subota, 23. lipnja 2018. - 11:04
Autor: 

13. po redu Festival mediteranskog teatra Purgatorije 2018. otvoren je sinoć mjuziklom „Chicago“ Pozorišta na Terazijama iz Beograda.

Festival je otvorio redatelj Kokan Mladenović, a mjuzikl je nažalost morao biti prekinut na pola zbog kiše i jakog vjetra, što nije pokvarilo dojmove i oduševljenje posjetitelja.

„Chicago“  je nastao na osnovu  istinite priče, tj. reportaže koju je jedna novinarka napisala za Chicago Tribune 1924. godine, izvještavajući sa suđenja jedne zatvorenice koja je ubila svog muža. Radnja mjuzikla ''Chicago'' odigrava se u istoimenom ozloglašenom američkom gradu dvadesetih godina 20. stoljeća. U središtu radnje je neodoljiva plavuša Roksi, neostvarena barska pjevačica i žena koja je ubila svog ljubavnika. Došavši u zatvor, upoznaje poznatu barsku pjevačicu, smeđokosu i zaista ''ubojstvenu'' Velmu (koja je ubila svoju sestru i svog muža zatekavši ih u preljubi) – kao i ostale zatvorenice, uglavnom ubojice nevjernih muškaraca. Velmu brani slavni advokat Bili Flin koga, prilikom preuzimanja obrane zanima samo da li okrivljena ima 5000 dolara za njegov honorar. Kada Roksi pristane na visinu njegovog honorara, on krene u beskompromisnu manipulaciju, kako medija, tako i nje same...