Proslavljen Dan mladosti u Tivtu

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 26. svibnja 2015. - 9:52
Autor: 

U organizaciji tivatskog Generalnog konzulata SFRJ jučer je na Trgu Magnolije u Tivtu proslavljen još jedan u nizu, 12. po redu Dan mladosti.

Kao i prethodnih godina, nakon intoniranja jugoslavenske himne „Hej, Sloveni“ i polaganja pionirske zakletve stigla je štafeta, koja je ove godine krenula iz Makedonije i prošla kroz Skoplje, Beograd, Zagreb, Kumrovec, Ljubljanu, Bihać, Drvar, Jajce, Jablanicu, Mostar.

„Nije slučajno što smo večeras ovde. Mi jugoslovenska omladina, došli smo da vam kažemo da jugoslovenska ideja, bazirana na Titovim principima, još uvek živi. Mir, sloboda, bratstvo i jedinstvo za koje smo se izborili, na čelu sa najvećim sinom jugoslovenskih naroda i narodnosti - maršalom Titom, još uvek žive. Došli smo da vam kažemo da nikada, ali baš nikada, nećemo odustati od borbe za obnovu najlepše države na svetu, naše jedine domovine Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije. Neka večno živi lik i delo maršala Tita i neka baklja jugoslovenstva zauvek gori. Do pobede, drugarice i drugovi!“, rekao je nosilac štafete iz Beograda, Boris Petković.

Na manifestaciji je sudjelovalo i 70 slovenačkih jugonostalgičara, koji su izvodili poznate slovenske partizanske pjesme. Posebno je bilo lijepo slušati  pjesmu „Kaćuša“, u izvedbi mlade Ruskinje. Kada su se zaorili prvi zvuci Kozaračkog kola, brojni posjetitelji rado su zaplesali.

Ni kiša, koja je neprestano padala, nije omela ljude da se, s melankolijom i sjetom, prisjete nekih, kako oni kažu, ljepših vremena.