Proslavljen blagdan sv. Leopolda

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 13. svibnja 2019. - 9:40
Autor: 

Blagdan svetog Leopolda B. Mandića proslavljen je jučer u njegovom rodnom gradu Herceg Novom. U crkvi sv. Jeronima  svečanu svetu misu predslavio je don Pavao Medač, kojega su vjernici pozorno slušali. Don Medač nas je podsjetio na skromnost, vrline i veličinu sveca, koji je ostavio i ostavlja duboki trag u vjerskom životu svakoga čovjeka.

Živjeti vjeru s obzirom na sve poteškoće na koje  svakodnevno nailazimo nije lako i upravo zbog toga jučerašnji blagdan nas je potaknuo da razmislimo o svojim postupcima, životu i prije svega samoj vjeri.

Don Pavao je kroz svoju propovijed istakao čovjekovu borbu sa samim sobom, kao i samu snagu  i pruženu ruku Svetog Leopolda da nam pomogne izboriti se s unutarnjim „ja“. Također je naglasio da stalno saznajemo nešto novo o djelovanju ovoga velikog sveca, koji je u svojoj ispovjedaonici provodio vrijeme slušajući, savjetujući, pomažući svima koji bi mu dolazili, a koji su bili privučeni njegovom dobrotom i poniznom mudrošću.

U svojoj nadahnutoj propovijedi don Medač  se osvrnuo i na značaj dolaska svečevog  tijela u svoj rodni grad, kada su brojni vjernici, bez obzira koje vjere bili, imali potrebu doći i pomoliti se. Taj dan će za sve ljude dobre volje ostati zapamćen kao dan, koji je dokaz da vjera zaista živi i spaja sve ljude.

Na  svečanoj  svetoj misi pjevao je župni zbor sv. Nikole iz Cavtata.