Proslava blagdana sv. Nikole u Herceg Novom

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Subota, 07. prosinca 2019. - 15:36

Blagdan Sv. Nikole, zaštitnika djece, pomoraca i putnika, ove je godine u župi Herceg Novi proslavljen u posebnom ozračju. Naime, župljani filijalne župe Đenovići (Pokrivenik) blagdan zaštitnika župe i mjesta dočekali su u netom obnovljenoj crkvi sv. Nikole. Misu je služio mjesni župnik don Siniša Jozić. Govoreći u homiliji o životu sv. Nikole, don Siniša je istaknuo: “Riječ je o svecu koji se znao oslanjati na osobu Isusa Krista jer je prihvaćao svjedočanstvo o Isusu, raspetom i uskrsnulom. Ovaj svetac čvrsto je stajao nogama na zemlji, svjestan izazova ovoga svojega vremena, ali s pogledom uvijek usmjerenim prema nebesima, tražeći pomoć s neba“. Na kraju misnog slavlja župnik je zahvalio svima koji su sudjelovali svojim darom ili radom u obnovi crkve, te je posebno zahvalio g. Marku Vučetiću na prilogu kojim je pokrivena polovica troškova obnove.

U večernjim satima je u samostanskoj crkvi sv. Antuna u Herceg Novom uprizoren dolazak sv. Nikole. Mnoštvo je djece s veseljem dočekalo omiljenog sveca i pozdravilo ga s pjesmom Dođi Sv. Nikola. Nakon dočeka uslijedila je  podjela darova svim prisutnim mališanima, a pekarske slastice dobili su i odrasli.

Sestre milosrdnice sv. Vinka Paulskog, Antonija, Silvana i Zrinka liturgijskim pjevanjem animirale su misno slavlje i prigodni program te doprinijele da ovaj radosni događaj kojemu se veseli i mališani i odrasli, bude uistinu dostojanstven i svečan.