Promocija monografije: 50 godina klape „Stari kapetan"

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 10. studenog 2021. - 15:24
Autor: 

Sutra (11. 11.) ,u okviru programa povodom Dana grada, održat će se promocija monografije: 50 godina klape „Stari kapetan -  Novi pjesmom zagrljen”.

„ U foajeu Dvorane “Park”  u kome je  atmosfera ovim povodom  prilagođena ambijentu prave bokeške konobe  - okupiće se sadašnji i nekadašnji članovi  klape koja je osnovana 1971. godine kao klapa “Mimoza” u Đenoviću. Nekoliko godina kasnije preimenovana je u “Stari kapetan” kako bi bilo sačuvano sjećanje na  Miroslava Štumbergera, zaljubljenika u Boku i Novi,  onda preseljena u Baošiće pa u Herceg Novi. Monografija kao i program  osmišljen za promociju mali su vremeplov koji nas vodi kroz pola vijeka nastupa, gostovanja, festivala, snimanja kaseta, ploča, spotova  klape “Stari kapetan”,  koja je uz mnoga priznanja zaslužila i ono najdraže - Oktobarsku nagradu Herceg Novog“.

Na promociji će, prema najavi organizatora, govoriti u ime izdavača JUK Herceg fest direktorica Gordana Porobić Krcunović, autor monografije, novinar Vitka Vujnović,  suradnik i konzultant u pripremi ove publikacije Miroslav Bobo Milanović, pojedini članovi klape  kao i dobitnici  Plaketa,  koje za suradnju i podršku klapa dodjeljuje.  Za pet decenija simbolično će biti uručeno pet Plaketa.

U produkciji RT Herceg Novi pripremljen je i kratak film – sjećanja na prvih 50 godina “Starog kapetana” , a neće izostati ni tradicionalno pjevanje a cappella numera odabranih za proslavu pedesetog rođendana. Početak programa je u 20 sati.