Promocija knjige Nikole Aleksića ,, Moj dida – posljednji nacistički logoraš"

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 13. rujna 2024. - 11:14
Autor: 
JU Kulturni centar „Nikola Đurković“ u petak, 20. 9., u Kreativnom habu u Kotoru, s početkom u 19 sati, organizira promociju knjige Nikole Aleksića ,, Moj dida – posljednji nacistički logoraš’’. Razgovor će voditi bibliotekarska savjetnica Jasmina Bajo.
Nikola Aleksić rođen je u Splitu. Završio je Pravni fakultet. Uz redovni posao međunarodne suradnje u gradskoj upravi Grada Splita, više od dvadeset godina radi kao stručni turistički vodič za Splitsko-dalmatinsku i Šibensko-kninsku županiju te kao turistički voditelj po Hrvatskoj i Europi. Zadnjih desetak godina od uspostavljanja tečaja za vodiče predaje na Visokoj školi ,,Aspira'' u Splitu. Autorski se aktivno bavi glazbom u hard rock/metal bendu. Autor je dva romana: ,,Legionari’’ i ,,Djeca utemeljitelja’’, kao i ,,Priručnika za operativno-tehničke poslove za turističke vodiče’’.
,,Moj dida − posljednji nacistički logoraš" donosi nevjerojatnu priču o Tomislavu Eraku, posljednjem preživjelom hrvatskom logorašu nacističkih logora smrti. Ova knjiga pruža jedinstveno osobno svjedočanstvo, priču o čovjeku koji nije vjerovao da će preživjeti, ali se vratio u svoj rodni Šibenik nakon dvije godine provedene u nacističkim logorima smrti Dahauu i Buhenvaldu.