Prezentacija „Virtuelnog Kotora“ iz 19. stoljeća

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 19. studenog 2015. - 9:58
Autor: 

U okviru programa proslave Dana Općine Kotor, u petak 20. studenoga s početkom u 11 sati, u zgradi Kotorskog Arhiva, na Trgu Svetog Tripuna održat će se prezentacija projekta „Virtuelni Kotor“.

Ovaj projekt je primjer primjene inovacije i suvremenih tehnologija u oblasti turizma, ali i način za očuvanje kulturnih i povijesnih vrijednosti grada modernim metodama. „Virtuelni Kotor“ predstavlja 3D model Kotora iz 19. stoljeća, kroz koji se korisnik „kreće“ pomoću specijalnog uređaja za virtualnu stvarnost, Oculus Rift-a. Pomoću njega, stvara se doživljaj realnog prolaska kroz grad iz nekog drugog vremena, uz mogućnost razgledanja okoline za 360°.

Na prezentaciji u petak, posjetitelji će biti u prilici da se upoznaju s procesom razvoja projekta, njegovim potencijalima u budućnosti, ali i da osjete doživljaj „Virtuelnog Kotora“ iz 19. stoljeća i „putovanja kroz vrijeme“.

„Virtuelni Kotor“ je prvi projekt proširene stvarnosti i primjene inovacija u turizmu, start up poduzeća Montenegro Guide d.o.o. iz Kotora.