Premijera predstave „Utopija danas“ sutra u Tivtu

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 17. srpnja 2024. - 10:24
Autor: 

Predstava „Utopija danas“,  koja je autorski projekt Marka Grubića i Milene Bogavac, premijerno će biti izvedena u Velikoj dvorani  Centra za kulturu Tivat, u četvrtak, 18. 7.,  u 21.30 h. Ova predstava je druga od četiri zakazane premijere u okviru ovogodišnjeg izdanja Festivala mediteranskog teatra Purgatorije, a rađena je u produkciji Centra za kulturu Tivat, Bitef teatra iz Beograda, Trinidad Novi Sad, SKC Novi Sad i KC Grad Beograd.

Utopija danas  je naučna fantastika. To je budućnost, koja počinje Velikom Revolucijom u kojoj se čovječanstvo najzad oslobađa kapitalizma. Vještačka inteligencija preuzima najteže poslove, pa ljudima ostaje samo da žive i uživaju. Sreća, zadovoljstvo i hedonizam - imperativ su novog svijeta, zasnovanog na socijalnoj pravdi… Svako ima sve što mu je potrebno za sreću… ali, šta je sreća? “Utopija danas” je muzička predstava, jer muzika je vjerovatno najbliža čistoj sreći. Danas ili u bilo kojoj utopijskoj verziji budućnosti”.

Igraju: Danilo Milovanović, Tamara Radovanović i Aleksa Jovčić.

Ulaznice po cijeni od 10 € moguće je kupiti na blagajni Centra za kulturu Tivat od 10:00 do  14:00 h i na blagajni Ljetne pozornice od 19.00 h do 22.00 h. Informacije na broj +382 69 342 799.