Predsjednica Općine Tivat nagradila uspješne tivatske jedriličare

Time to read
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 12. rujna 2016. - 10:58
Autor: 

Predsjednica Općine Tivat prof.dr.  Snežana Matijević ugostila je danas članove Jedriličarskog kluba Delfin iz Tivta – njih deset koji su ujedno i članovi jedriličarske reprezentacije Crne Gore, a povodom uspjeha ostvarenog na nedavno održanom 49. Balkanskom prvenstvu u jedrenju, održanom u Grčkoj.

Igor Les, Irina Kusovac, Ilija Marković, Igor Nikolić, Nikola Golubović, Tatjana Kusovac, Josipa Čelanović, Stefan Anđelić, Danilo Jončić i Pavle Musić predvođeni trenerom Ilkom Klakorom, podijelili su s predsjednicom Općine svoje dojmove  s  posljednjeg natjecanja, na kojem je Igor Les, inače prvak Balkana za 2015. godinu, osvojio srebrnu medalju i tako tivatski sport još jednom doveo u sam vrh Europe.

“Veoma sam srećna da ste se odazvali mom pozivu i učinili mi čast da vas upoznam i da vam zahvalim na tome što Tivat predstavljate u najboljem mogućem svjetlu, ne samo u Crnoj Gori nego i u Evropi i svijetu. Opština Tivat nastaviće da podržava rad JK Delfin, kao što smo to i do sada činili. Ja vam želim još bolje rezultate, želim vam što više medalja i dobar vjetar”, poručila je predsjednica Općine.

Predsjednica je svih deset mladih jedriličara nagradila novčano, ali i prigodnim darom  – monografijom o tivatskom sportu autora Slavka Krstovića. Mlade nade tivatskog sporta su izuzev predsjednice Općine pozdravili i potpredsjednici Siniša Kusovac, Ilija Janović i Dejan Maslovar, ali i sekretraka Sekretarijata za mlade, sport i socijalna pitanja Darka Ognjanović.

U 2015. godini jedriličari JK Delfin u svim klasama osvojili su ukupno 93 medalje. Igor Les se sprema za Svjetski kup u Kini, na kojem će nastupiti sredinom rujna. JK Delfin bit će organizator Otvorenog prvenstva Crne Gore, koje će se održati od 31. 10. do 2. 11. u Tivtu, dok je u jedanaestom mjesecu planirana tradicionalna regata povodom Dana Tivta, a u sklopu manifestacije „Novembarski dani“.