Predivna večer u crkvi Sv. Duha u Kotoru

Time to read
1 minute
Read so far

Subota, 28. listopada 2017. - 10:57
Autor: 

Divni vokali, prepoznatljive dalmatinske skladbe, talentirani mališani – to je ono što su posjetitelji mogli vidjeli i doživjeti sinoć u koncertnoj dvorani ŠOSMO „Vida Matjan“ - crkva Sv. Duha u Kotoru.

Bogat program  i izvrsni sudionici donijeli su duh Boke i Dalmacije na koncertu naslovljenom „Samo more nosim ja u duši“, koji je organiziralo Hrvatsko kulturno društvo „Tomislav“ iz Kotora.

Voditelji programa bili su  Ljiljana Velić i Anto Petrović, koji su pozdravili sve nazočne i izrazili zahvalnost svima koji su pomogli u realiziranju ovog koncerta.

Dječja klapa „Kotorski gardelini“, s voditeljicom Nadom Baldić oduševila je nazočne svojim izvedbama pjesama poput „Daleko je Boka moja mila“, „Kotorska serenada“ i mnoge druge. Svojim recitacijama o moru i Gradu počastili su nas mladi Pavo Vičević i Kristina Petrović;  Anto Petrović je pročitao pjesmu Viktora Vide, dok je svoje umijeće na klaviru iskazala Katarina Belan. Večer su svojim nastupom i moćnim vokalima uzveličale sopranistica Bojana Pejanović i mezzosopranistica Nada Baldić, uz korepetitora Dejana Krivokapića.

Poseban pečat sinoćnjem koncertu dala je mješovita klapa „Sastanak“, s voditeljicom Nadom Baldić, koja je izvodila poznate klapske hitove poput „Ne diraj moju jubav“, „Samo more nosim ja u duši“, „Zora bila“, „Da te mogu pismom zvati“... Gromoglasan pljesak publike i pjevanje u glas s klapom bio je dovoljan pokazatelj koliko su svi prisutni uživali u ovoj predivnoj večeri, te koliko emocija može izazvati lijepo klapsko pjevanje. 

 

Pokrovitelji koncerta su Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Općina Kotor – Sekretarijat za kulturu, sport i društvene djelatnosti.