Povjerenje Hrvatske građanske inicijative Vladi Crne Gore

Time to read
1 minute
Read so far

Utorak, 26. siječnja 2016. - 10:35
Autor: 

Prenosimo vam izlaganje parlamentarne zastupnice Hrvatske građanske inicijative Ljerke Dragičević s jučerašnje Sjednice u Skupštini Crne Gore povodom rasprave o povjerenju Vlade:

„Osnovana davne 2003. godine Hrvatska građanska inicijativa  je u svom programu zacrtala svoje ciljeve, koji se odnose na njegovanje tradicije hrvatskog naroda u Crnoj Gori i očuvanju kulturnog nasljeđa, javno zalaganje za samostalnost crne gore, poticanje ekonomskog razvoja crne gore, javno zalaganje za ulazak u EU  i Nato savez, stvaranje sigurnog ambijenta za život i poslovanje, poštivanje ljudskih prava, socijalni program zaštite i potpore, institut javne političke odgovornosti.

I zato:

Sve što je u interesu države Crne Gore i svih njenih građana HGI će uvijek podržati i tako davati svoj nesebičan doprinos napretku Crne Gore. Smatramo da su državni prioriteti ulazak u EU i Nato kao i demokratske reforme i stabilnost. Ovo su prioriteti koji ne smiju biti ničim ugroženi, po našem mišljenju, odnosno moramo kao partija ostati dosljedni našoj davno zacrtanoj politici napretka i zato podržavamo Vladu.

Kako sam već ranije izjavila, inicijativu Vlade da joj se u skupštini provjeri dano povjerenje 2012. godine, podržavamo i  smatramo to legitimnim i utemeljenim u Ustavu naše države. To smatramo i dosljednim onome što je rečeno da nakon pozivnice za Nato može se provjeriti legitimitet i podrška Vladi. Mi participiramo u Vladi i spremni smo dijeliti s Vladom i dobro i loše, ali i mišljenja smo da je uvijek pred nama zadatak stabilnosti države i njen prosperitet na svim poljima...

Ova Vlada započela je mnoge reforme i mnoge projekte u interesu Crne Gore, a i postigla evidentne rezultate,  pa zato i ne sumnjam da neće dobiti podršku u Parlamentu od izabranih predstavnika naroda.

Sigurna sam da će podrška biti izglasana upravo zbog najvažnijeg državnog vanjskog političkog cilja koji je rezultirao dobivanjem pozivnice za učlanjenje u Nato savez i napredak u europskim integracijama.

Kao aktivan sudionik  u Vladi HGI  će ostati dosljedna  svojoj davno zacrtanoj politici općeg napretka države za dobrobit kako Hrvata tako i svih građana Crne Gore.

Parlamentarni dijalog za fer i slobodne izbore mora se dovesti do kraja i ovo mora biti samo poticaj da se zahuktali posao i završi kako je planirano i na opće zadovoljstvo svih.

Glasajući za povjerenje Vladi,  HGI smatra da glasa za samostalnu Crnu Goru, jedan od najvažnijih prioriteta iz našeg programa“.