Pomjeranje ljudskih granica Dejana Miloševića

Time to read
1 minute
Read so far

Srijeda, 19. veljače 2020. - 15:21
Autor: 

U Domu kulture „Josip Marković“ u Donjoj Lastvi danas je održan doček Dejana Miloševića, koji se bos popeo na Kilimandžaro te time postao prvi Europljanin koji je to uradio, uz sportsku potporu i pratnju velikog sportaša Sveta Dekovića i Dejana Vukšića.

Ispred medijskih sponzora, sve one koji su došli podržati naše avanturiste pozdravio je Dragan Popadić, direktor Radio Tivta, koji je istakao značaj ovog poduhvata, koji je nosio naziv “Mission Barefoot Kilimanjaro 2020”.

Na početku, nazočnima se obratio Adrijan Vuksanović, predsjednik Hrvatske građanske inicijative: „Ponosimo se vašim uspjehom i vaš uspjeh je pravo nadahnuće za sve nas. Svi smo mi mali, kada se nađemo pred planinom, ali ste vi upravo pokazali da snaga duha i snaga vjere nadilazi sve moguće planine, pa i one životne“.

Dejan Milošević je izrazio veliku zahvalnost Svetu Dekoviću, koji mu je pomogao treninzima, savjetima i moralnom podrškom da izdrži ovu misiju, koja je bila izuzetno zahtjevna. Dejan nam je ukratko govorio o Tanzaniji kao egzotičnoj, zahtjevnoj i nadasve opasnoj destinaciji za jedan ovakav poduhvat. Posebno zadovoljstvo je istakao dobivanjem Crnog pojasa u kyokushinkai karateu, koji mu je na vrhu Kilimandžara uručio Sveto Deković, na njegovo veliko iznenađenje. Dejan je jedan od sedmorice ljudi na svijetu koji su se uspjeli bosi popeti na Kilimandžaro.

Dejan Vukšić, odvjetnik iz Kotora, koji iza sebe ima također dosta sportskih uspjeha, rekao je kako mu predstavlja čast što je od strane Dekovića i Miloševića dobio poziv da im se pridruži u jednoj ovakvoj sportskoj misiji.

Sveto Deković je istakao da je ovaj poduhvat bio i jedna promocija kyokushinkai karatea, koji u biti predstavlja način života i posvećenost obitelji, prijateljima, klubu, radu sa mladima, radu sa starijima, kao i onima koji ne mogu priuštiti bavljenje ovim sportom.

Svečanom dočeku su nazočili: veleposlanik Republike Hrvatske u Crnoj Gori Veselko Grubišić, generalna konzulica Generalnog konzulata u Kotoru Jasminka Lončarević, konzul savjetnik Marijan Klasić, potpredsjednik Općine Tivat Ilija Janović, predsjednik HNV-a Zvonimir Deković, kao i mnogobrojni prijatelji.

Sponzori ekspedicije bili su: Općina Tivat, INA Crna Gora, Turistička organizacija Tivat, brodogradilište Navar, Đak Sport, Objekta, Techno Marine, Konoba Bokeški gušti, Hrvatska Građanska Inicijativa (HGI), Hrvatsko Nacionalno Vijeće, Vodovod -Tivat, Autobusna stanica-Tivat, Komunalno-Tivat, Bokeški Forum, Foto Focus, Kozmetički salon VITA, Garbo, PMC Invest, Property Collection i apoteka Magnolija.